OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Wat mag je verwachten van de kinderopvang voor je kleintje?

Als je een baby krijgt moet je eigenlijk al voor de geboorte nadenken over de kinderopvang als de moeder weer aan het werk gaat na haar verlof. Je kunt vandaag de dag in veel branches afspreken om gedeeltelijk thuis te werken. Maar bedenk dat thuiswerken iets anders is dan een vrije dag. De verzorging van een baby gaat vaak niet samen met werken. Regel dus de kinderopvang in Groningen op tijd en schrijf je kind in bij een betrouwbare opvang. Dan weet je zeker dat je kleintje in goede handen is terwijl jij aan het werk bent. Je kunt natuurlijk voordat je je kind voor het eerst brengt gaan kijken en kennismaken met de medewerkers.

Opmerkingen worden bijgehouden in een schrift

Zeker bij kleine kinderen die nog niet zelf kunnen vertellen hoe hun dag bij de opvang was wordt een schrift bijgehouden. Hierin noteren de leidsters zaken die voor de ouders van belang zijn. Zo kun je de ontwikkeling van je kind volgen ook als je bij bepaalde mijlpalen niet zelf aanwezig kon zijn. Het schrift kan ook door de ouders worden gebruikt om opmerkingen in te plaatsen waar de leidsters rekening mee moeten houden. Zo kan de zorg voor je kind zo optimaal mogelijk worden geboden en voelt hij of zij zich helemaal thuis op de kinderopvang.

Waarom moet ik de opvang zo vroeg al regelen?

Als je zwanger bent dan denk je misschien “laat mijn kindje eerst maar eens veilig en gezond geboren worden voordat ik over de opvang na ga denken”. Maar vergis je niet: als je te laat bent vis je misschien achter het net. Een vacature kinderopvang in Groningen is vaak lastig te vervullen. Lang niet iedereen is geschikt om in de kinderopvang te werken en de animo wordt ook minder omdat het salaris niet bepaald riant is. De regering wordt al heel lang gemaand om maatregelen te nemen maar dat wil nog niet erg vlotten. Wel zijn er plannen om de kinderopvang grotendeels gratis te maken voor veel ouders. Dat zal ervoor zorgen dat er nog meer een beroep op de kinderopvang wordt gedaan.

Buitenschoolse opvang voor je kind

Zodra je kind naar de basisschool gaat kun je overstappen op buitenschoolse opvang. Veel kinderopvang locaties bieden dit ook naast de opvang voor baby’s en peuters. Je kind gaat dan naar dezelfde locatie. Buitenschoolse opvang is beschikbaar voor kinderen totdat ze van de basisschool komen. Ook hiervoor moet je kind uiteraard tijdig worden aangemeld.