OBS Beukenlaan
Image default
Woning en Tuin

Kleed je huis aan met een mooie deurluifel!

Om het aanzien van je woning een oppepper te geven, is de aanschaf van een deuroverkapping een goede investering. Je zorgt er met een deurluifel niet alleen voor jouw woning een mooie aanblik krijgt, maar een deurluifel biedt je ook een echt luxe. Benieuwd welk pluspunt dat is?

Schuilplek voor de deur

Niets vervelender dan in de stromende regen je huissleutels te moeten zoeken. Met een deuroverkapping sta jij heerlijk droog en beschut voor de deur. Zo kun je in alle rust je sleutelbos te voorschijn halen en de deur openen. Ook voor je visite is het fijn om beschut te staan, als ze wachten tot jij de deur voor ze opent.

Deuroverkapping kiezen

Laat je deuroverkapping echt onderdeel zijn van je woning. De juiste deurluifel kies je door aandacht te besteden aan een kleur die past bij je kozijnen en voordeur. Toch ben je er dan nog niet. Door het royale aanbod aan afdakjes bij je voordeur mag jij je ook buigen over het materiaal. Wel zo fijn dat jij je geen zorgen hoeft te maken over zware weersomstandigheden toch?

Deurluifel

Materiaal deuroverkapping

Is jouw huis voorzien van kunststof kozijnen? Met een deuroverkapping van kunststof met polycarbonaatplaten maak jij van de voorkant van je woning een fraai geheel. Polycarbonaat is enorm sterk en kan dus tegen een stootje. Dit materiaal wordt ook veel gebruikt bij veranda’s en andere overkappingen. Misschien ben je voorstander van hout of vind je een deuroverkapping van aluminium beter bij je woning passen. Ga niet over een nacht ijs, maar vergelijk de materiaalsoorten voor je tot aanschaf overgaat.

Bevestiging deurluifel

Hoe geweldig een dergelijke overkapping voor je woning ook is, alles valt en staat met de juiste bevestiging. Denk hier dus goed over na. Jouw blikvanger maak je vast met trekstangen of steunen. Om te zorgen dat deze goed blijven zitten, is de achterwand belangrijk voor de bevestiging. Bij een bakstenen muur doe je er goed aan door de luifel te bevestigen in een volle baksteen. Dit heeft een goede draagkracht in tegenstelling tot de voeg. Met het plaatsen in een baksteen voorkom je onnodig boren in je houten of kunststof kozijn.

Conclusie

Met een deuroverkapping heb jij een fijne schuilplek voor je deur gecreëerd en geef jij je woning een mooie uitstraling. Met een ruime keuze aan materiaalsoorten en de juiste bevestigingsmaterialen heb je in een mum van tijd een deurluifel die helemaal past bij de stijl van je woning. Zorg wel dat je de juiste maatregelen treft voor je de overkapping boven je deur gaat plaatsen, dan heb je langdurig plezier van je aankoop.