OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Tips bij de scheiding

Als je gaat scheiden, dan is de kans groot dat je wel wat tips kunt gebruiken om deze stap succesvoller te maken. Je echtscheidingsadvocaat kan je persoonlijk advies geven, maar met deze tips kunnen wij jou helpen bij een vlekkeloze scheiding.

Geloof niet wat je hebt gehoord

Je zult altijd dingen van familie, vrienden, collega’s en tv programma’s horen over scheiden. Neem al dat zogenoemde “juridische advies”, en doe hier niets mee. Hecht geen waarde aan deze informatie. Advocaten zullen vaak horen “mijn vriend kreeg €10.000 per maand aan alimentatie, of mijn buurman kreeg de voogdij over zijn kinderen, dus dat wil ik ook. Bedenk dat elk geval wordt geanalyseerd binnen zijn eigen unieke scenario.

Zie een echtscheiding als een juridisch proces, niet een emotioneel proces

Als jij jouw scheiding behandelt als de ontbinding van een contract, in plaats van een strijd om iemand te winnen, ben je veel beter af. Een echtscheiding kan je snel beëindigen door te onderhandelen. Dit kunnen jullie samen doen, indien dit niet lukt met een mediator en anders via jullie advocaten.

Een mediator is een onafhankelijke partij die als bemiddelaar bij het gesprek aanwezig is. Deze persoon zal geen partij kiezen, maar slechts ervoor zorgen dat er concrete afspraken op papier worden gezet. Dit is fijn, want als je de afspraken zelf al op papier zet, of met behulp van een mediator, kunnen jullie met één advocaat geholpen worden en is de scheiding snel voorbij. Lukt het niet met een mediator? Dan zullen jullie beide een eigen advocaat moeten nemen en die zullen met elkaar spreken namens jullie. Dit maakt het proces een stuk langer, duurder en lastiger.

Houd jullie kinderen erbuiten

Jouw kinderen moeten weten hoeveel je van het houdt, en dat jouw liefde nooit zal veranderen. Als je kinderen bij je scheiding betrekt, is het bijna alsof je ze vraagt om jouw te kiezen. Het laatste wat kinderen willen, is een partij tussen de ouders kiezen. De kinderen in het midden van een scheiding plaatsen is extreem gevaarlijk voor jullie relatie én de geestelijke gezondheid van je kinderen.

https://mediatorkaart.nl/