OBS Beukenlaan
Image default
Gezondheid

Koudschuim matras, is het wel goed?

Wat is een koudschuimmatras?

Koudschuimmatrassen worden gemaakt van polyurethaanschuim (ook polyschuim genoemd), dat in grote blokken wordt opgeschuimd en zonder extra warmte uithardt (vandaar de naam koudschuimmatras). De eigenlijke koudschuimmatras wordt uiteindelijk uit de blokken gesneden en gemaakt met een verschillend oppervlakteprofiel, afhankelijk van de fabrikant en het gebruik.

Een koudschuimmatras heeft de volgende voordelen. De koudschuimmatras hebben de volgende matras eigenschappen:
-Puntelasticiteit
-Slaat zeer goed warmte op
-Goed aanpassingsvermogen
-Geschikt voor mensen met een allergie (minder tot geen last van mijt)
-7-zone koudschuimmatras

Koudschuim kan gemakkelijk worden gesneden, zodat het mogelijk is om via kernsneden gelaagde zones in de kern op te nemen. Doorgaans zijn er 7 slaapzones, die zijn aangepast aan verschillende delen van het lichaam en elk van deze zones met verschillende mate van kracht ondersteunen.

De schouderzone is meestal zachter en zorgt voor drukontlasting, terwijl de bekkenzone meestal strakker is en het lichaam meer ondersteunt. Het doel van de slaapzones in het koudschuim is ervoor te zorgen dat de wervelkolom recht ligt om rugpijn te voorkomen. Koudschuim staat bekend om zijn vormvastheid en gaat meestal lang mee. 

De koudschuimmatras heeft een hoge ondersteunende kracht en past zich bijzonder goed aan het lichaam aan, met het effect voor een gelijkmatige gewichtsverdeling zonder drukpunten, dit verhoogt en verhoogt uw ligcomfort enorm.

Een topper van koudschuim is bijzonder geschikt voor mensen bij wie uw matras iets te zacht is en niet graag diep wegzakt.
De matrasonderlegger van comfort koudschuim heeft een open poriën structuur en is extreem ademend, uw voordeel geen warmteophoping meer in bed. Een ander groot voordeel van deze matrastopper beschermt uw matras betrouwbaar tegen vuil en lichaamsvloeistoffen. 

BELANGRIJKSTE KENMERKEN KOUDSCHUIM MATRASBESCHERMER:

-Premium koudschuim
-volumegewicht RG 55
-vergemakkelijkt het opstaan
-drukbalans voor de wervelkolom
-helpt bij nek- en gewrichtspijn, rug- en schouderklachten
-geschikt voor elk lichaamsgewicht

koudschuim