OBS Beukenlaan
Image default
Cadeau

Leuke traktaties voor op school

Wanneer je kind jarig is mag hij of zij waarschijnlijk trakteren op school. Er zijn verschillende traktaties te verzinnen, maar niet elke ouder is even creatief. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezonde traktatie of uitpakken met een eigen gebakken taart voor de hele klas. Ook wanneer je zelf niet zo goed bent in het maken van traktatie kun je wel iets speciaals meegeven om te trakteren. 

Gezond is van deze tijd en helemaal lekker

Veel ouders denken bij een traktatie aan snoep, koekjes, chips en andere ongezonde versnaperingen. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Tegenwoordig is het normaal om met een gezonde traktatie op school aan te komen. Sommige ouders en ook leraren vinden het zelfs een must om iets gezonds te trakteren. 

Kleine taartjes of cupcakes met een foto

Op het internet vind je heel veel traktatie ideeen. De een is nog leuker dan de ander, maar vaak moet je zelf wel creatief zijn en veel tijd besteden om zo’n traktatie te kunnen maken. Er zijn ook andere oplossingen die misschien net zo leuk zijn. Je kunt bijvoorbeeld kleine gebakjes of cupcakes bestellen met een foto van de jarige job. Of een complete verjaardagstaart bestellen met een foto. Er zijn veel bakkers die op een originele manier iets voor je kunnen maken. 

Klassieke koekjes of vegan donuts met fruit

Als je mag trakteren maak je eigenlijk met alles indruk. Er zijn maar weinig traktaties wat geen succes zal zijn. Wanneer je de balans zoekt tussen gezond en lekker “slecht” kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld koekjes met fruitvulling of vegan donuts met heerlijke noten. Wel is het goed om te checken of er kinderen zijn met allergieën. Ook bij dit soort traktaties kun je op een leuke manier een persoonlijke touch toevoegen.