OBS Beukenlaan
Image default
Cadeau

Verjaardagscadeaus voor kinderen die geen speelgoed zijn

Soms is het moeilijk om iets origineels te verzinnen voor de verjaardag van je kind. Hoe groter ze worden, hoe meer speelgoed ze hebben. Waar ze vervolgens ook nog eens heel snel genoeg van hebben. Hieronder vind je verschillende ideeën die geen speelgoed zijn, maar wel leuk om cadeau te geven als je zoon of dochter jarig is.

Kindersieraden

Die kindersieraden zijn een blijvertje. Zeker als je een zilveren ketting of armband bestelt, die jarenlang mooi blijft en meegroeit. Meisjes vinden het leuk om sieraden te dragen met een hartje of een glinstertje en als hun naam erop staat is het helemaal mooi. Je kan hiervoor terecht bij de juwelier in de buurt, maar je kan natuurlijk ook online gaan shoppen. Dan heb je je pakje binnen enkele dagen in huis en kan je je meisje snel blij maken.

Doe-cadeau of uitje

Als je jullie band wil versterken is samen er op uit trekken een mooi alternatief cadeau. Zo’n dag vergeet je nooit meer, zeker als je er nog leuke foto’s en filmpjes van maakt. Wat zijn leuke doe-cadeau’s? Denk aan een pretpark, uit eten, het strand, een (kinder)museum, survivallen, kamperen, naar de bios, een beautydagje of een stedentrip in binnen- of buitenland. Je kan het zo gek maken als je zelf wil.

Geef een cadeaubon

Tegenwoordig weten die kids heel goed wat ze wel of niet willen. Want als volwassene is het best lastig om te weten wat momenteel in is of juist superstom. Als je vraagt van welk merk of welke winkel ze het liefst een cadeaubon zouden willen, heb je meteen een leuk cadeau om te geven. Zo’n cadeaubon heeft vaak een digitale code zodat je zowel in de fysieke winkel als in de webshop iets kan bestellen. Kijk maar eens hoe handig ze daar mee zijn en laat je verrassen wat ze uiteindelijk gaan bestellen.

Kleding

Dat ene jurkje dat ze al zo lang wilde, maar je eigenlijk niet nodig vond? Of die coole gympen die net wat te duur waren? Als je samen wat geld opzij zet is zo’n kledingaankoop best een goed idee als cadeau. Want zij hebben (eindelijk) wat ze willen en dat geld zou je anders toch wel hebben gegeven. Misschien niet het origineelste cadeau dat je je maar kan verzinnen, maar reken maar dat ze er blij mee zijn.

Jaarabonnement

Een abonnement op een tijdschrift of iets anders is een cadeau dat elke keer terugkomt en waar ze een jaar lang plezier van hebben. En elke keer krijgen ze als het ware een nieuw cadeautje. Overleg wel even wat ze graag zouden willen. En kijk ook online naar leuke acties. Vaak hebben bladen en magazines een welkomstcadeau dat ze geven bij een jaarabonnement en dat kan echt een heel leuk extraatje zijn.

Zo kies je samen een leuk cadeau uit

Wees er open over dat je het leuk vindt om eens iets anders te geven dan speelgoed. En bedenk samen dat iets waar ze echt blij mee zijn. Het is wat makkelijker als ze wat groter zijn, want als het voor hun eerste verjaardag is kunnen ze dat zelf nog niet aangeven naturrlijk. Of je nu samen iets gaat doen of kopen, of dat ze het zelf uitkiezen, dat maakt allemaal niet uit. En het scheelt een hoop nieuwe spullen in je huis die anders maar blijven rondslingeren. Van harte gefeliciteerd alvast.