OBS Beukenlaan
Image default
Beauty en verzorging

Verschillende soorten Acne behandelingen voor jou

Acne is misschien wel de meest bekende én meest voorkomende huidaandoening. Het komt niet alleen in de puberteit voor, want één op de tien vrouwen heeft of ontwikkelt ook op latere leeftijd acne.Er zijn peelende crèmes met benzoylperoxide of salicylzuur vrij verkrijgbaar die puistjes tegengaan. Maar hoe kan je acne behandelen? En wat moet je vooral niet doen? De laatste vraag is makkelijk, vooral niet gaan krabben. Voor acne behandelen ligt het er aan wat voor soort klachten je hebt en welke vorm van acne.

Oorzaken acne, verloop en klachten

Bij acne is er sprake van een ontstekingsreactie rondom de haar / talgfollikel. De oorzaak is een ingewikkeld proces van factoren. Drie zaken spelen eigenlijk altijd een belangrijke rol: een verhoogde talgproductie in de talgklier, een verstopte talgklieruitgang (bijvoorbeeld afschilferende huidcellen die zich in de klieren ophopen) en een bacterie: de Propioni Acnes bacterie. Acne behandelen richt zich dan ook op deze 3 oorzaken. Dat puistjes vooral in de puberteit voorkomen, is omdat hormonen invloed hebben op de talgklieren: die gaan meer talg produceren. Toch kan je ook op latere leeftijd acne hebben of ontwikkelen. Of je het krijgt is voor een deel genetisch bepaald, maar het kan ook komen door het gebruik van anticonceptie, zoals de mirenaspiraal. Wil je acne behandelen kan je daar dus ook over nadenken en ,maatregelen in nemen

Soorten acne

Er zijn allerlei soorten of subvormen van acne. Zo is er een onderverdeling per leeftijdscategorie. Acne neonatorum (baby acne) komt voor bij de allerkleinsten, acne infantum bij wat oudere kinderen. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm, namelijk acne tijdens de puberteit. Acne tarda is acne die aanwezig is na de puberteit.Je kan acne behandelen dus ook op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de vorm die je hebt hoe acne te behandelen is.