OBS Beukenlaan
Image default
Dieren

Met rattengif bestellen maak je al een begin

Wanneer je te maken hebt met een plaag aan ratten, dan is rattengif bestellen een van de zaken waar je je mee bezig moet houden. In de koudere maanden, zoals de herfst- en wintermaanden worden de ratten weer actief. Ze zijn op zoek naar een plek waar ze zich warm kunnen houden. En ook zoeken zij een plek waar veel voedsel te verkrijgen is. Om te zorgen dat deze beesten niet je huis kunnen binnendringen moet je ervoor zorgen dat alle gaten en kieren dicht zijn, zodat ze geen mogelijkheid hebben om binnen te komen. Ook moet je geen eten laten rondslingeren, want dit is een onderdeel van je woning waar de beesten gek op zijn. Ook moet je al je eten goed afsluiten in bakjes als je iets op voorraad wilt houden. Dan ruiken de ratten het eten niet en hoef je ook geen rattengif te bestellen. 

Verboden

Heb je toch te maken gekregen met ratten? Dan moet je zo snel mogelijk rattengif bestellen. Je moet zeker actie gaan ondernemen, want wanneer je niets doet wordt het alleen maar erger en wordt de plaag alsmaar groter. De traditionele vormen van rattengif kan je niet meer in de schappen vinden, dat komt door een vernieuwde wetgeving in het jaar 2018 in Nederland. In het vergif wat er werd gebruikt zit een bepaalde stof dat er voor zorgt dat het bloed in de lichamen van de ratten werd verdund en het uiteindelijk ging stollen waardoor de beesten zouden sterven. De richtlijnen zijn aangepast en het aantal van deze werkende stof in het vergif is gehalveerd voor de particulieren in Nederland. 

Mogelijkheden

Nu dit niet meer verkrijgbaar is, werkt het middel een stuk minder goed. Gelukkig zijn er andere middelen op de markt beschikbaar en is rattengif bestellen nog steeds mogelijk. Op de website vind je alle mogelijkheden die er nog bestaan voor het bestellen van rattengif.