OBS Beukenlaan
Image default
Dieren

Starten met facebook advertising

Je wilt dat je potentiele klanten worden bereikt en dit kun je doen door verzchillende kanalen te gebruiken. Een van deze kanalen is Facebook en dit kanaal wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt door de snelgroeiende opkomst van social media dit geldt ook voor automotive marketing. Het is goedkoop en effectief. Maar hoe zit je je advertising precies in om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken?

 

Je wilt gebruik maken van een funnel strategie. Wat is de funnel strategie? Dit is een strategie waarbij je je merk in contact laat komen met klanten in verschillende fases. Als het gaat om facebook kun je deze fases in 3 verschillende fases verdelen. De verschillende fases zijn verdeeld in bekendheid, overweging en conversie. Elke fase heeft zijn eigen campagnetypes waaruit je kunt kiezen om gebruik van te maken. Elke campagne sluit aan op je campagnedoel om zo goed mogelijke resultaten te behalen. Bij bekendheid is de keuze uit: Merkbekendheid en bereik. Bij overweging is de keuze uit: Verkeer, betrokkenheid, appinstallaties, videoweergaven, leeds genereren, chatberichten. Bij Conversie is de keuze uit: Conversies, verkopen uit catalogus en winkelverkeer.

Waarom zou je hier mee moeten starten?

 

Het belangrijk om er bij stil te staan dat een merk gemiddeld pas na 2 advertenties bijft hangen, dat betekend dus dat je je merk op verschillende keren en verschillende kanalen aan contactmogelijkheden nodig heeft. Daarnaast haal je meer conversie uit de potentiele klanten die daadwerkelijk geinteresseerd zijn in je product. Door je merk bij deze groep aan te bieden zorgt voor meer kans op conversie dan bij mensen die zich hoger in de “funnel” bevinden. Een funnel is als het ware een trechten waar je je klanten in gooit en die trechter wordt steeds kleiner en specifieker. Zodat je uiteindelijk de juiste personen bereikt om conversie te genereren. Zeker in de auto branche kun je hier goed gebruik van maken doormiddel van automotive social media.

https://www.occonline.nl/