OBS Beukenlaan
Image default
Dienstverlening

Wat betekent overbieden huis?

Het overbieden op een huis is het doen van een bod boven de vraagprijs. Dit komt steeds vaker voor, waarschijnlijk vanwege het grote woningtekort. Het is echter niet verstandig om zelf zomaar een hoger bod uit te brengen op je droomhuis, omdat je bang bent naast het net te vissen. De marktwaarde is belangrijk om te weten welk bod je kunt uitbrengen. De marktwaarde maakt namelijk uit hoeveel eigen vermogen je in de hypotheek moet inbrengen. Lex Wonen helpt je graag bij de hypotheek, de woningwaarde en het uitbrengen van een bod boven de vraagprijs.

Overbieden huis met hulp

Vaak denken kopers dat het overbieden op een huis weggegooid geld is, maar dit is niet altijd het geval. Is je maximale hypotheek op inkomen bijvoorbeeld hoger dat de marktwaarde van het huis waar je je oog op hebt laten vallen, dan kun je overbieden. Lex Wonen helpt je graag bij het overbieden en de hypotheek zodat je eindelijk je eigen huis kunt kopen. Dit doet Lex Wonen binnen één dag, zodat je direct zekerheid hebt. Als verkopend makelaar is het belangrijk dat een deskundige zich heeft verdiept in de totale materie, dus ook de BKR van de kopers en de marktwaarde van het huis. Verkopers willen namelijk zekerheid dat het overboden bod ook wordt geaccepteerd door de bank, anders moeten ze opnieuw gaan beginnen met het vinden van kopers. Dus door het inschakelen van experts op het gebied van overbieden, die precies weten welke informatie nodig is voor het uitbrengen van een realistisch bod dat ook kan worden geaccepteerd door de bank, heb je een sterkere onderhandelingspositie.

Wat doet Lex Wonen?

Lex Wonen gaat vrijblijvend onderzoeken tot hoeveel je eventueel moet overbieden zodat het huis ook echt jouw eigendom wordt, zonder eigen vermogen kwijt te raken. Bieden tot de marktwaarde betekent in veel gevallen dat je een bod moet uitbrengen dat hoger is dan de vraagprijs. Door het onderzoek wat betreft marktwaarde aan Lex Wonen uit te besteden, kun jij snel handelen en bespaar je veel geld. Mocht het huis toch aan iemand anders worden verkocht, dan ben je ons niets verschuldigd. Er wordt gewerkt met een no cure no pay model, zo zeker is Lex Wonen van zijn zaak.