OBS Beukenlaan
Image default
Gezondheid

Uitvaartverzekeringen en online nieuwsplatform over uitvaart

Wat is een uitvaart verzekering en hoe werkt het? 

Een uitvaart verzekering dekt nabestaanden tegen de kosten van een uitvaart of crematie indien je komt te overlijden. Het is heel slim om een uitvaart verzekering af te sluiten omdat een begrafenis duur is. Kosten variëren gemiddeld van 7000 tot 10.000 euro. Tegen een lage maandpremie ben je levenslang verzekerd voor jouw uitvaart. Soms is er spaargeld waarmee een uitvaart kan worden bekostigd. Maar dat is niet altijd het geval. Ook is er niet altijd een erfenis beschikbaar of zijn er alleen hoge schulden. Ook dit is niet altijd te overzien en daarom is een uitvaart verzekering aan te raden. Er zijn verschillende manieren hoe een uitvaart kan worden verzekerd. Zo is er de kapitaalverzekering waarmee de verzekerde uitvaart in geld wordt uitgekeerd. Ook is er de natura uitvaart verzekering. De verzekeraar regelt de begrafenis hierbij als dienst. De combinatie verzekering wordt ook vaak gekozen. Dit is een mix tussen en natura uitvaart en een uitgekeerd geldbedrag na overlijden wat overal voor te besteden is voor de nabestaanden. Uitvaartverzekering vergelijk is belangrijk om kosten te besparen.

Uitvaartverzekering vergelijk

Je kunt bij het afsluiten van een begrafenis verzekering goedkoop uit zijn door de juiste verzekeraar te kiezen. Dit doe je door te vergelijken. Je uitvaartverzekering vergelijk je op de dekking van jouw gewenste begrafenis, maandpremie samen met de polis voorwaarden. Deze kunnen per verzekeraar verschillen. Een standaard begrafenis kost zo een 5000 a 6000 euro. Indien je weinig poespas wenst kun je kiezen voor een lage dekking en lage maandpremie. Hoe uitgebreider en luxer de begrafenis, hoe hoger de maandpremie zal liggen. Dit is helemaal jouw keuze. Maar de ene verzekeraar zal meer bieden tegen een lage premie dan de ander. Door te vergelijken kun je makkelijk een keuze maken en kun je besparen. Ook leeftijd speelt een grote rol. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie zal liggen.

Hoe werkt Mensenlinq?

Mensenlinq is een online nieuwsplatform met alles over rouw, uitvaart en overlijden. Het platform brengt nieuwsberichten en condoleanceregisters samen. Mensen kunnen verhalen uitwisselen over de rouw, dood en alles wat erbij komt kijken. Men kan er verhalen lezen en praktische informatie met anderen uitwisselen. Mensen kunnen zo zien wie er in de regio zijn overleden en zelf rouwadvertenties plaatsen. Het platform werkt redactioneel samen met bekende kranten en dagbladen in Nederland.

Het rouwplatform en de uitvaart verzekering

Bovengenoemd platform biedt alles over uitvaart. Indien je jouw uitvaart verzekering afsluit is het belangrijk om te kijken hoe een uitvaart eruit ziet. Zo kun je zelf kiezen hoe je jouw uitvaart samenstelt, wat jouw uitvaart ongeveer zal gaan kosten en wat nabestaanden allemaal moeten regelen. Zo kies je makkelijker jouw verzekerde bedrag en maandpremie. Het platform biedt hiervoor veel bewegwijzering en persoonlijke uitvaartverhalen aan.