OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

De auto zonder rijbewijs, niet alleen voor ouderen

De auto zonder rijbewijs, niet alleen voor ouderen

Vaak worden ze geminacht, de auto’s zonder rijbewijs. Terwijl de traditionele clientèle van ouderen die nooit hun rijbewijs hebben gehaald, belangrijk blijft, trekken deze kleine auto’s nu een nieuwe clientèle aan, die van jongeren vanaf 16 jaar. Voorwaarde is wel dat de jongeren hun bromfietsrijbewijs hebben. De Ligier brommobiel is een veiliger alternatief voor scooters. De aanwezigheid van een koetswerk en vier wielen is inderdaad meer geruststellend dan een bromfiets.

Groter aanbod

De nieuwe klantenkring van jongere mensen heeft het aanbod van de Ligier brommobiel gediversifieerd. Er zijn nu allerlei auto’s zonder rijbewijs, in alle stijlen en tegen alle prijzen. Maar deze modellen hebben nog steeds enkele gemeenschappelijke kenmerken die door de regelgeving worden opgelegd: een maximumsnelheid van 45 km/u, een vermogen van 6 kW en een massa van 425 kg. En sinds 2018 zijn de afmetingen beperkt tot 3 meter lengte en 1,50 meter breedte.

Niet enkel voor mensen die hun rijbewijs kwijtraakten

Verrassend genoeg denkt de overgrote meerderheid dat mensen die een 45 km auto kopen net hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt. Maar dat is niet het geval. Tachtig procent van de klanten die een 45 km auto kopen zijn mensen die gewoonweg nooit hun rijbewijs hebben gehaald. En een ding is zeker; de markt is levendig: vorig jaar groeide de sector met tien procent.

Een 45 km auto leasen

Ook een 45 km auto leasen is voor veel mensen een ideale oplossing. Zij moeten de aankoopsom niet direct betalen en zijn zeker van een goed onderhoud. Voor wie veel in de stad moet rondtoeren is het een ideaal vervoermiddel. Een 45 km auto leasen doen sommigen dan ook het gemakkelijk parkeren en de vlotte beweging in het stadsverkeer. U moet er wel rekening mee houden dat erin uw traject geen autosnelweg is opgenomen. De Ligier brommobiel is niet toegelaten op snelwegen.

https://www.brommobielutrecht.nl/45-km-auto-kopen/