OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Vier aspecten om op te letten tijdens de verbouwing van je huis!

Vier aspecten om op te letten tijdens de verbouwing van je huis!

Na maanden beraad is de kogel eindelijk door de kerk, jullie gaan het huis verbouwen. Onder het mom van ‘wij-zijn-doe-het-zelvers’ besluiten jullie dat jullie de verbouwing prima zelf kunnen begeleiden en aan kunnen gaan. Eindresultaat mag dan misschien iets langer op zich laten wachten, aan het eind van de verbouwing zal je met zóveel trots naar de verbouwing kijken dat het alle bloed, zweet en tranen waard waren. Zo’n verbouwing gaat niet zonder slag en stoot, lees vooral even met ons mee om je te herinneren aan belangrijke aspecten tijdens zo’n verbouwing!  

 

Keuken

Het verbouwen van de keuken lijkt misschien ideaal, wie wil er nou geen groter keukenblad waar heerlijke gerechten bereid kunnen worden? Toch kan het zijn dat je bij het plannen van de verbouwing voor de keuken belangrijke aspecten vergeet. Zo moet je natuurlijk niet de belangrijke witgoed apparaten vergeten, zoals een koelkast, vriezer en gasfornuis. Maar de verbouwing van een keuken gaat verder dan dat en brengt meer vragen met zich mee: wil je een Quooker installeren? Komt de afzuigkap aan de bovenkant of bij de kookplaat, en welke afzuigkap onderdelen heb je nodig? 

 

Badkamer

Als de badkamer ook aan vervanging nodig is, kan dit natuurlijk voor extra stress zorgen. Ga in ieder geval van tevoren met pen en papier na wat je precies wil veranderen in de badkamer? Is er kastruimte nodig voor handdoeken? Wat zou de ideale plek voor jouw wasbak zijn en wil je een inloop douche? Komen de wasmachine en droger in de badkamer te staan? Verstandig kan zijn om van tevoren reviews over verschillende producten op te zoeken en natuurlijk advies te vragen bij vrienden en familie.  Ook willen wij graag adviseren op voorhand onderzoek te gaan naar websites die goed van pas komen, zie bijvoorbeeld Fixpart.nl.

 

Uitbouw

Bij een uitbouw creëer je vanuit een kamer extra ruimte, waardoor jouw leefruimte uiteindelijk groter wordt. Absoluut een goede oplossing wanneer de muren soms op je afkomen, maar vaak kan een uitbouw niet zomaar worden uitgevoerd! Vaak heb je een vergunning van de gemeente nodig om te starten met een uitbouw, ga dit voor dat je dit plan in werking zet dus goed na! Een uitbouw kan snel in de kosten lopen, dus als je de ruimte van de aanbouw bijvoorbeeld alleen nodig hebt voor extra opslagruimte, zou je ook kunnen kijken naar een bijgebouw in de tuin! Deze vallen qua kosten vaak mee, zo hou je dus meer budget over voor de andere aanpassingen of verbouwingen aan je huis.

https://fixpart.nl/nl/