OBS Beukenlaan
Image default
Toerisme

Een gids voor een weekend weg naar Almere

Als je er een weekend tussenuit gaat, dan is Almere misschien een idee. Almere is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk Flevoland. Almere is een grote, gezellige stad waar veel te doen is. We gaan je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten als je een weekend naar Almere gaat. Denk aan hotels, eten en wat er allemaal te doen is. 

Waar kan je eten?

Als je er tussen uit gaat heb je natuurlijk wel zin in lekker eten. We gaan je daarom een aantal suggesties doen voor een heerlijk ontbijt, lunch en waar je heerlijk kan avondeten. We gaan je ook een paar suggesties geven voor gezellige terrasjes. We beginnen met een lekker ontbijtje, Barista Cafe is de perfecte plek. Je hebt een grote collectie drankjes van thee, koffie, smoothies en meer Voor ontbijt heb je lekkere smoothie bowls en je hebt meer dan genoeg keuze uit lekkere taartjes. Zin in een lekkere lunch? Je kan overheerlijk lunchen in Almere bij Woodstone Pizza. Naast lunchen kan je ook bij Woodstone Pizza terecht voor een heerlijk diner. Ze hebben een ruime collectie wijn en ze hebben ook een vegan menu. Je kan voor de lunch lekkere tosti´s bestellen of misschien is tapa´s of een pizza meer jouw ding? Ze hebben het allemaal, dus zeker een goede plek om te bezoeken. 

Welk hotel?

Als je van plan bent om een nacht, weekend of zelfs langer te blijven in Almere moet je natuurlijk wel voor een verblijf zorgen. We gaan je daarom een paar suggesties voor hotels geven. Zin in een wat luxer hotel? Ga dan naar Van der Valk. Je hebt bij het hotel een zwembad en een fitness en wellness gebied. Het hotel ligt dicht bij het station dus je kan overal makkelijk komen. 

Wat te doen in Almere?

Als je een echte dierenliefhebber bent, moet je een bezoekje geven aan Almere Jungle. Dit is een dierenopvang en -educatiecentrum die werd opgericht in 1996. Je kan ook de Oostvaarderplassen bezoeken. Dit is een groot natuurgebied tussen Almere en Flevoland. Ook kun je heerlijk winkelen in de city mall of je kan een museum bezoeken. Denk dan aan bijvoorbeeld het veiligheidsmuseum PIT. Je kan in dit museum de wereld van de politie, brandweer en ambulance ontdekken aan de hand van een historische collectie en interactieve games.