OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een dugout?

Dugouts zie je bij veel sportverenigingen. Ze staan langs het veld en zijn te vinden in veel verschillende vormen en maten. Het aanschaffen van een dugout kan een tijdrovend karwei zijn. Waar moet je op letten? Er zijn veel verschillende soorten dugouts, dus de beste dugout voor jouw vereniging vinden is lastiger dan je denkt. Daarom geven we een aantal tips voor het aanschaffen van een dugout.

De functie van een dugout

Als eerst is het misschien goed om te weten waarvoor die dugouts nu eigenlijk zijn. Zowel bij amateurverenigingen als bij profclubs hebben ze in de basis dezelfde functie. Ze zorgen er namelijk voor dat de betrokken mensen kunnen zitten tijdens de wedstrijd van hun team. Bij amateurclubs zie je dat de wisselspelers (en ouders) lekker warm en droog in de dugout zitten. Bij een profclub is vaak een grotere dugout nodig, omdat zo’n team meer wisselspelers heeft en er ook ruimte moet zijn voor de complete staf.

Bij het uitzoeken van een goede dugout, moet je dus goed letten op het materiaal waarop gezeten wordt. Je kunt kiezen voor een houten bank, zodat er veel spelers in de dugout kunnen zitten. Als je wilt dat de spelers comfortabel kunnen zitten tijdens de wedstrijd, zijn er ook dugouts met plastic kuipjes of zachte stoelen.

Dugouts voor op sportverenigingen

Dugouts worden gebruikt door veel sportverenigingen. Hierbij kun je denken aan voetbal, handbal, korfbal en basketbal. Hoe de dugout eruit ziet, is per sport en per vereniging verschillend. Zoals gezegd, zijn er veel mogelijkheden qua materiaal, afmetingen, vorm en zitmateriaal. Bij SKOR kun je dugouts op maat laten maken. SKOR is een specialist als het gaat om het produceren van dugouts. De dugouts van Skor staan onder andere bij Feyenoord, Ajax en PSV op het veld. Natuurlijk kun je ook voor dugouts voor amateurclubs gemakkelijk scoren bij SKOR.

Het materiaal van dugouts

Het materiaal van de dugout verschilt heel erg per dugout. Er bestaan dugouts die volledig gemaakt zijn van hout. Zo’n dugout oogt vaak een beetje ouderwets. Dit geldt ook voor een dugout van steen of een dugout die alleen bestaat uit een bankje. De meest gebruikte dugouts zijn die met een doorzichtige hardplastic overkapping. Het voordeel van zo’n dugout, is dat het zonlicht door kan laten.

 

https://skor.nl/