OBS Beukenlaan
Image default
Winkelen

Waarom is een echte huid of vacht duurder dan namaak?

Een koeienhuid, schapenvacht of andere dierenhuiden komen natuurlijk van een dier. Vaak wordt dan de vraag gesteld is dat niet zielig? Ik kan jullie geruststellen, want een koeienhuid of schapenvacht worden altijd gemaakt van huiden of vachten van de slacht en zijn een rest product. Je kan het zo zien: voor een boer is het niet rendabel om een dier te houden om het vervolgens te slachten voor de huid of vacht. De dieren worden gebruikt voor hun vlees, melk of wol en de huid of vacht blijft over als rest product. Deze worden dus eigenlijk weggegooid en looibedrijven zorgen ervoor dat het nog wordt gebruikt om er een mooi product van te maken! 

Het looiproces is veel werk/handwerk

Het looiproces is een lang proces en dat gepaard met veel handwerk is dan ook de reden waarom dat echte huiden en vachten duurder zijn dan namaak! Dus als je een echte schapenvacht wil kopen of een echte koeienhuid, houdt er dan rekening mee dat je wel iets meer betaald, maar daar krijg je zeker wat voor terug!

Door een looiproces blijven de huiden en vachten soepel en blijven ze lang mooi. Hoe hoger de kwaliteit van het looiproces, hoe hoger de kwaliteit van de koeienhuid, schapenvacht of wat voor dierenhuid of vacht dan ook!

Wanneer je beter kan kiezen voor echte dierenhuiden

Hou je van een landelijke en industriële look in je woning? En vind je het daarnaast belangrijk dat hetgeen je koopt ook lang meegaat? Dan kan je niet anders dan te kiezen voor een koeienhuid, schapenvacht of andere huiden of vachten met een goed looiproces! Alleen dan kan je er lang plezier van hebben!

En dan maakt het niet uit of het nou een Texelse schapenvacht, een Spaanse koeienhuid of rendier uit Engeland is! Zolang het niet de liefde krijgt die er bij een looiproces gepaard hoort te gaan krijg je geen kwaliteit!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/