OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Zo ga je voorbereid de sauna in

Een sauna is heerlijk, je raakt er ontspannen van en alle stress glijdt zo van je schouders af. Maar voor dat je de buitensauna in gaat, is het wel belangrijk dat je weet wat je nodig hebt en hoe jij je kan voorbereiden. Op deze manier kan jij optimaal genieten. Wil je meer weten over het gebruik van een sauna? Lees deze blog dan door! Wij vertellen hier namelijk meer over.

Verwarmen van de sauna

Als je weet dat je vanavond gebruik gaat maken van de sauna, zet dan even een timer om de sauna aan te zetten. De sauna wordt opgewarmd door een elektrische of hout gestookte kachel. Met beide kachels dien je rekening te houden met een opwarmtijd van gemiddeld 25 minuten, afhankelijk van de gewenste warmte en de grootte van de sauna.

Ontspan in de sauna met een lege maag

Het is niet goed voor je lichaam om met een volle maag de sauna te betreden. Doe je dat wel, dan moet je lichaam niet alleen moeite doen om de warmte te verdragen, maar ook om je maaltijd te verwerken. Een mogelijk gevolgd van een saunabezoek met een volle maag kan een tekort aan bloed in de hersenen zijn waardoor je hoofdpijn of eventuele duizeligheid kan ervaren. Wil je toch graag wat eten voordat je gebruik gaat maken van je buitensauna? Eet dan bijvoorbeeld een salade of vruchtenkwark. Deze zijn licht verteerbaar.

Afkoelen na de sauna is zeer belangrijk

Nadat je uit de sauna stapt is het belangrijk om op de juiste manier af te koelen. Neem daar dus ook genoeg de tijd voor. Dit kan je doen door heen en weer in de tuin te lopen of een koude douche te nemen. Als je voor een koude douche kiest, zorg er dan voor dat je bij het afspoelen van je voeten begint en bij je hoofd eindigt. Hierdoor laat je jouw lichaam geleidelijk wennen aan de temperatuursverandering. 

Draag geen badkleding in de sauna

Het is verstandig om plaats te nemen op een badlaken die dezelfde lengte heeft als jouw lichaam. Daarnaast is het verstandig om geen gebruik te maken van badkleding terwijl je geniet van je buitensauna. Badkleding absorbeert namelijk het zweet en remt het verbrandingsproces op de huid af.

https://welvaere.nl/