OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Hoe krijg je groen zwembadwater weer helder?

Hoe krijg je groen zwembadwater weer helder?

Waardoor gebeurt dit?

Veel mensen hebben last van groen zwembadwater. Dit kun je herkennen doordat het groen is en door troebel zwembadwater. Het kan de sfeer bij het zwemmen flink verpesten. Het stinkt en ziet er ook niet goed uit om in te gaan zwemmen. Je krijgt groen- en troebel zwembadwater doordat er algen terecht komen in het water. Er komen steeds meer algen bij door het zonlicht. Veel mensen denken dat je het zwembadwater zo weer blauw kan laten worden als je wat chemicaliën toevoegt, maar dat is helaas niet zo. Je moet ook de waterbalans goed houden.

Hoe krijg je groen zwembadwater weer helder?

Hoe krijg je groen zwembadwater weer helder? Je kunt het water weer blauw maken als je veel blijft testen en de waterbalans goed houdt. Dit doe je door genoeg, maar ook niet te veel chloor, pH+/pH- en TA+/TA- eraan toe te voegen. De dode algen haal je eruit door middel van vlokkingsmiddel (een bindingsmiddel voor filtreren) te gebruiken. De groei van de algen stop je door anti-alg toe te voegen in het water. Je moet er ook voor zorgen dat je het zwembad goed afsluit tegen het zonlicht. De zon helpt de algen om te groeien.

Hoe voorkom je groen zwembadwater?

Sommige mensen zwemmen in groen zwembadwater, maar de meeste mensen houden er niet van om erin te zwemmen. Daarom is het een goed idee om de waterbalans normaal te houden. Een verstoord waterbalans kun je voorkomen door het zwembad onderhoud. Het zwembad onderhoud je door het water minimaal 1x per dag testen en soms wel 2x per dag. Doe dit in de winter ook, zodat je er in de zomer veel plezier van kan hebben. Dek het zwembad goed af, want de zon helpt met de groei van de algen. Een zwembad stofzuiger is ook heel belangrijk. Een zwembad stofzuiger houdt het water schoon.

https://alleswater.nl/