OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips houd jij je kantoor super schoon!

Een schoon kantoor is belangrijk voor de uitstraling en productiviteit van uw medewerkers. Uiteraard kunt u hiervoor een bedrijf inhuren, maar wellicht heeft u daar het budget niet voor. Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om je kantoor schoon te houden. Deze 5 tips helpen jou en je medewerkers om je kantoor schoon te houden.

Ruim de vloer op

Het schoonmaken van de vloer onder het bureau, bureau en alles daartussenin is een van de belangrijkste dingen om je werkplek schoon te houden. Hier komen zonder dat je het in de gaten hebt ontzettend veel dingen te liggen. Het kan gemakkelijk dagelijks worden schoongemaakt en meerdere keren per week worden gestofzuigd en afhankelijk van ondergrond kun je nog dweilen.

Zorg voor voldoende prullenbakken

Het klinkt als een heel logische tip, maar het is erg belangrijk. Rommel ontstaat ​​doordat mensen het afval niet kwijt kunnen of hier teveel moeite voor moeten doen. Als iedereen zijn afval makkelijk in een prullenbak kan gooien zal iedereen dit over het algemeen ook gewoon doen. Als die mogelijkheid er niet is wordt het al snel vies. Zet dus voldoende prullenbakken neer en maak deze ook regelmatig leeg.

Houd de bureaus schoon

U kunt het beste aan uw medewerkers vragen om het kantoor elke dag schoon te houden. Dit zorgt voor verantwoording en een nette uitstraling van het kantoor. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om je spullen op te bergen. Als je het personeel niet de mogelijkheid geeft alles op te ruimen, gaat dit natuurlijk ook nooit gebeuren.

Maak het toetsenbord én beeldscherm ook schoon!

Het scherm en het toetsenbord verzamelen ontzettend veel vuil en bacteriën, omdat mensen er natuurlijk de hele dag met hun hand aanzitten. Door je medewerkers te vragen om dit elke dag even te desinfecteren ben je dit voor.

Vergeet de toiletten niet!

Een schoon toilet is een teken van een schoon kantoor. Dit is daarom een heel belangrijk punt bij het schoonhouden van je kantoor. Een toilet moet altijd fris zijn en lekker ruiken. Dit betekent dat je hier dagelijks iets aan moet doen.

EW Facility

Toch de schoonmaak van je kantoor uitbesteden? Enkele facilitair dienstverleners, zoals EW Facility,  zijn gespecialiseerd in schoonmaak kantoren en kunnen je ontlasten op dit gebied. Je hoeft nooit meer om te kijken naar de schoonmaak van je pand en komt altijd in een fris kantoor binnen.

https://www.ew.nl/