OBS Beukenlaan
Image default
Eten en drinken

Rijke smaken van macadamia en hazelnoot

Zowel de macadamia als hazelnoten zijn heerlijke ingrediënten om in zoetigheden te verwerken, maar ze gaan nog beter samen dan je zou denken. Macadamianoten kunnen in allerlei recepten worden gebruikt, van koekjes en gebak tot taarten. Hazelnoten zijn ook heerlijk in combinatie met chocolade – vraag het maar aan iedereen die ooit een van hun Hazelnoot chocoladepasta heeft geproefd!

Hazelnoot bitterkoekjes

Hazelnootmakronen kunnen worden gemaakt met gemalen hazelnoten of hazelnootpasta. Ze zijn een heerlijke traktatie voor bij de koffie of thee, en ze kunnen ook in verschillende smaken worden gemaakt, zoals chocolade en sinaasappel.

Het beste aan deze bitterkoekjes is dat ze gemakkelijk te maken zijn! Je hoeft alleen maar de ingrediënten samen te mengen tot je een gladde consistentie krijgt voordat je ze in je oven bakt op 350°F gedurende ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn (je zult zien dat ze opzwellen).

Macadamianoten met cacao

Macadamianoten zijn een goede bron van eiwitten en gezonde vetten, die u kunnen helpen vol te zitten. Ze leveren ook kleine hoeveelheden calcium en vitamine E. Macadamianoten bevatten enkelvoudig onverzadigde vetzuren die het risico op hartaandoeningen kunnen verminderen door het LDL-cholesterolgehalte te helpen verlagen.

Macadamianoten worden gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat ze anti-verouderingseigenschappen en anti-oxidantwerking hebben. De antioxidanten in macadamia’s maken ze nuttig voor de behandeling van zonnebrand, het verminderen van rimpels en het voorkomen van de vorming van huidkankercellen!

 Zowel de macadamianoot als de hazelnoot zijn heerlijk in combinatie met chocolade, maar zijn ook uitstekend te combineren in taarten, koekjes en gebak.

Kortom, de macadamianoot is een van de meest veelzijdige noten ter wereld. Hij heeft een unieke smaak en kan zowel in hartige gerechten als in desserts worden gebruikt. De hazelnoot is ook een favoriete snack waar veel mensen over de hele wereld van genieten. In combinatie met chocolade vormen deze noten heerlijke voedingsproducten.

https://www.horecanoten.nl/