OBS Beukenlaan
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school

Wat de leukste workshops voor op school zijn? Er zijn er zo ontzettend veel dat het maar wat lastig is om een paar favorieten boven de rest te plaatsen. En toch gaan we dat doen. Gewoon, om jou misschien wel te inspireren met een nieuw idee. Want deze workshops zijn in ieder geval razend populair. Doe er je voordeel mee!

De leukste workshops voor de basisschool

Workshops op de basisschool: als je het ons vraagt, zijn die eigenlijk altijd een feestje. Jonge kinderen staan nog onbevangen in het leven en staan daarom ontwapenend open voor het leren van nieuwe dingen. De volgende workshops zijn keer op keer een succes:

  • Upcycling: kun je kunst maken van afvalplastic? Daar willen de kinderen sowieso meer van weten! Tijdens een workshop upcycling nemen de kinderen afvalmaterialen van thuis mee die ze in de klas samen omtoveren tot een prachtig kunstwerk. Nou nog even een mooi plekje voor vinden!
  • Streetbeats: heb je instrumenten nodig om muziek te maken? Ach welnee. Tijdens een workshop streetbeats maken de kinderen muziek op oude tonnen, vaten en andere alledaagse voorwerpen. En dat klinkt net zo goed!
  • Virtual reality: wat er nóg bijzonderder is dan een kijkje nemen in een virtuele wereld? Deze virtuele wereld helemaal zelf maken! Nouja, samen met je klasgenoten natuurlijk!

De leukste workshops voor de middelbare school

Ook voor de middelbare school weten wij genoeg leuke workshops. Hip, eigentijds en … aanstekelijk!

  • Rap: leerlingen van nu luisteren allemaal naar rap. Dus als je ze tijdens een workshop rap uitdaagt om hun eigen rap te schrijven en te performen? Dan laten ze zich dat heus geen twee keer zeggen.
  • Podcast maken: podcasts zijn hét medium van dit moment. Hoe leuk is het dus om samen met de leerlingen te onderzoeken hoe je een goed verhaal vertelt in een podcast?
  • How-to-video: leerlingen van nu leren eigenlijk alles via Youtube. Maar hoe leg je iets nou goed uit in een video? Dat is nog best een kunst. Tijd om te oefenen!
https://www.kleinkunstig.nl