OBS Beukenlaan
Image default
Onderwijs

Tips voor het zoeken van een stage

Iedere student moet er op een gegeven moment aan geloven, je moet op stage. De meeste opleidingen maken gebruik van 2 stage periodes verspreidt over 2 jaar. Sommige scholen willen echter dat hun studenten vaker op stage gaan. Iedere opleiding heeft ook weer andere eisen die zij stellen aan het kiezen van een bedrijf. Maar waar moet je beginnen als je gaat zoeken naar een stage? Moet je zoeken bij LinkedIn, fiks.nl of Stagemarkt? Daar weten wij het antwoord op, dus lees snel verder.

Begin op tijd

Het zoeken van een stage plek wordt steeds moeilijker naarmate de stageperiode dichterbij komt. Er zijn natuurlijk veel meer kandidaten die in dezelfde periode stage moeten lopen. De meeste stagebedrijven beginnen 12 weken voor de stageperiode te zoeken naar geschikte kandidaten. Zorg er dus voor dat je aan het begin van deze periode je CV en motivatie achterlaat bij het bedrijf, eerder mag natuurlijk ook! Voorkom telleurstelling en begin op tijd met het solliciteren bij bedrijven die jou leuk lijken.

Gebruik je netwerk

Als je op zoek bent naar een stageplek die bij je past, is het slim om te kijken binnen je netwerk. Kijk naar de mensen die je kent, waar zij stage hebben gelopen, waar zij werken of misschien kennen zij andere bedrijven die opzoek zijn naar stagiaires. Hier komt LinkedIn goed van pas. Zorg er dus voor dat je profiel up-to-date is en benader mensen die je kent of bedrijven die je interessant lijken.

Zoek op verschillende platforms

Beperk jezelf niet tot het gebruik van 1 platform maar breidt je zoekgebied uit. Gebruik LinkedIn om te kijken tussen je eigen netwerk. Maar neem ook eens een kijkje bij Stagemarkt. Hier staan alle stagebedrijven in Nederland die beschikken over de juiste papieren. Je kunt filteren op de opleiding die je doet of een branche waarin je stage wilt lopen. Als laatste kun je een kijkje nemen bij fiks.nl. Bij fiks.nl staan net zoals bij Stagemarkt veel stagebedrijven geregistreerd, maar er is een twist. Fiks.nl biedt namelijk ook een Whatsapp service aan. Als je hiervoor aangemeld staat krijg je een bericht als er een nieuwe stage online komt die past bij jouw opleiding. Je kan vanuit het berichtje direct solliciteren zodat je als eerste erbij bent!

 

https://fiks.nl