OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Vier vragen over zout

Vier vragen over zout

Zout: we consumeren het allemaal. De een net iets meer dan de ander en sommige mensen consumeren dagelijks eigenlijk veel te veel zout. Dit heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. Maar wat is zout nu eigenlijk precies? We vertellen je er meer over in dit blog.

Wat is zout?

Zout is de belangrijkste bron van natrium in voedingsmiddelen. Natrium heb je nodig voor het regelen de bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in het lichaam. Ook heb je natrium nodig voor een goede werking van spier- en zenuwcellen.

Is zout ongezond?

Veel mensen denken dat zout ongezond is, maar dat is niet per se waar. Het probleem is dat sommige personen te veel zout eten. Dit kan leiden tot een hoge bloeddruk en tot hart- en vaatziekten. Per dag zou je maximaal zes gram zout moeten binnenkrijgen. 85 procent van de Nederlanders komt daar ver bovenuit.

Welke soorten zout zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten zout verkrijgbaar. De meest gebruikte soort zout is keukenzout, ook wel tafelzout genoemd. Ook bakkerzout wordt veel geconsumeerd. Dit is zout dat gebruikt wordt voor het bakken van brood. Dan heb je nog de natuurzouten, zoals zeezout, Himalayazout en Keltisch zout. Het is een fabel dat de ene soort zout gezonder zou zijn dan de andere. Voor meer informatie over natuurzouten ga je naar Veghroshop.

Hoe eet ik minder zout?

Aangezien de meeste Nederlanders te veel zout consumeren, is het altijd goed om stil te staan bij hoeveel zout je nu eigenlijk binnenkrijgt. In bijna elk voedingsmiddel zit zout verwerkt, dus neem altijd het etiket goed door om te zien wat je nu eigenlijk precies nuttigt. Een simpele manier om minder zout te consumeren, is door minder kant-en-klaar maaltijden te eten. Door zelf te koken, heb je de hoeveelheid zout in een gerecht helemaal zelf in de hand.

 

 

https://www.vehgroshop.nl/