OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Wat is Shared Hosting en hoe kan het je bedrijf helpen?

Wat is Shared Hosting en hoe kan het je bedrijf helpen?

Als je een bedrijfseigenaar bent, weet je hoe belangrijk het is om online aanwezig te zijn. Maar hoe zit het met hosting? Veel mensen begrijpen het verschil niet tussen domeinregistratie en webhosting, laat staan de verschillende soorten hosting die er zijn. Eén zo’n type is shared hosting. In deze blogpost leggen we uit wat shared hosting is en hoe het werkt.

 

Wat is gedeelde hosting?

Shared hosting is een vorm van webhosting waarbij meerdere websites op één server worden gehost. Het is de meest voorkomende vorm van webhosting omdat het kosteneffectief en gebruiksvriendelijk is. Bij shared hosting worden alle bronnen verdeeld over meerdere websites, zodat elke website slechts een klein deel van de serverbronnen krijgt. Dit betekent dat als één website veel verkeer of intensieve processen op zijn server heeft draaien, dit ook gevolgen kan hebben voor andere websites die dezelfde server delen.

 

Hoe werkt gedeelde hosting?

Shared hosting werkt door gebruikers toegang te geven tot een enkele fysieke server die door veel verschillende websites tegelijk wordt gebruikt. Dit betekent dat elke website toegang heeft tot slechts een fractie van de totale middelen die op de server beschikbaar zijn. Alle gebruikers op diezelfde fysieke server delen schijfruimte, geheugencapaciteit, CPU-kracht en andere middelen zoals bandbreedte om de kosten voor alle betrokkenen laag te houden. Het voordeel hiervan is dat, omdat alle gebruikers middelen met elkaar delen, iedereen veel minder betaalt dan bij dedicated servers of VPS-plannen. Het nadeel is dat, omdat je website bronnen deelt met vele anderen, de prestaties kunnen worden beïnvloed als een andere site veel verkeer ondervindt. 

 

Ontdek de mogelijkheden!

Concluderend is shared hosting een ideale oplossing voor bedrijven die een betaalbare manier willen om snel aan de slag te gaan met minimale technische expertise die nodig is voor installatie- en configuratieopties. Hoewel de prestaties misschien niet zo goed zijn als bij dedicated servers of VPS-plannen, vanwege het delen van bronnen met andere websites op dezelfde fysieke server. Dit kan worden gecompenseerd door later te upgraden wanneer dat nodig is zonder dat je zelf gegevens hoeft te verplaatsen of iets anders hoeft te herconfigureren. 

 

https://www.oxilion.nl/hosting/wordpress-hosting/