OBS Beukenlaan
Image default
Vakantie

De beste bezienswaardigheden in Valencia met de auto

De vijf meest bezochte bezienswaardigheden in Valencia: Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is een perfecte combinatie van stad, zon en strand. Valencia heeft veel te bieden, van internationaal gerenommeerde restaurants met prachtige stranden tot musea en een levendig nachtleven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onvergetelijke culturele ervaringen die allemaal uniek zijn voor Valencia. Huur een auto in Valencia om er zeker van te zijn dat je geen enkele bezienswaardigheid mist.

Stad van de Kunsten en Wetenschappen

Het is onmogelijk om rond te lopen in de Stad van de Kunsten en Wetenschappen zonder enkele van deze bekende gebouwen te zien. De attractie is een set van ultramoderne structuren waaraan de reflecterende bekkens een etherische kwaliteit geven. Deze gigantische gebouwen zijn eersteklas culturele sites en familie-attracties zoals L’Hemisfèric, een planetarium en de IMAX-bioscoop.

Oceanogràfic

De ster van de Stad van Kunsten en Wetenschappen is dit ultramoderne oceanarium dat in 2003 zijn deuren opende. Met 45.000 dieren van 500 verschillende soorten vindt u in Europa geen enkele andere attractie met deze grootte. Het aquarium is georganiseerd in tien zones, die elk een eigen omgeving vormen en gebruik maken van echt zeewater dat vanaf de waterkant van Valencia wordt opgepompt. In het Arctische bekken ziet u bijvoorbeeld beluga’s zwemmen in een ruim en zorgvuldig ontworpen zwembad. Elders ziet u tijgerhaaien, pinguïns, walrussen, dolfijnen en zeeleeuwen.

Kathedraal van Valencia

Een Romeinse tempel stond op deze site, toen een moskee, voor de bouw van de kathedraal tussen de 13e en 15e eeuw, het mengen van Romaanse, Gotische en Barokke elementen. Het museum bevat een kelk die door het Vaticaan is erkend als waarschijnlijk de oorspronkelijke Heilige Graal. Bewonder de schilderijen van Goya en andere grote kunstenaars en loop vervolgens door de klokkentoren van Micalet voor een adembenemend uitzicht over de stad.

La Lonja

Tegenover de markt is de 15e eeuwse zijdebeurs een van de beste voorbeelden van gotische civiele architectuur in Europa en heeft het de status van werelderfgoed.

Biopark

In deze 21e eeuwse versie van de dierentuin leven de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Ontdek de ecosystemen van de savanne, de bossen van Madagaskar en equatoriaal Afrika, terwijl u de zilverrug gorilla’s, luipaarden, leeuwen, neushoorns, nijlpaarden en zeer schattige stokstaartjes nadert.

Waarom een auto huren in Valencia?

Autohuur in Valencia is de beste manier om de stad Valencia, gelegen aan de mediterrane kust van Spanje, te verkennen. Het lokale weer is over het algemeen warm met weinig regen het hele jaar door, waardoor automobilisten kunnen genieten van optimale omstandigheden. De meeste mooie lokale stranden, zoals Playa de Malvarossa en Playa de Patacona, zijn gemakkelijk bereikbaar en een auto is de ideale optie voor reizigers die de kuststreek buiten de stad willen verkennen. Via de website autospanje.nl kunt u goedkoop een auto huren in Valencia en kunt u kiezen uit een grote verscheidenheid aan huurauto’s, zoals standaardauto’s, sportauto’s, bestelwagens en SUV’s.

Rijden in Valencia: De stad Valencia zelf is niet moeilijk te navigeren, maar zorg ervoor dat u een navigatiesysteem heeft, want er zijn veel eenrichtingsstraten en de planning van middeleeuwse straten kan verwarrend zijn voor toeristen. De meeste snelwegen in Spanje zijn tolwegen en reizigers die niet in het bezit zijn van een rijbewijs van de Europese Unie moeten in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.

https://www.autospanje.nl