OBS Beukenlaan
Image default
Vakantie

Op vakantie in Scandinavië met de caravan? Dat moet je eens geprobeerd hebben

Veel reizigers hebben zich laten inspireren door de fjorden, bossen en bergen van Scandinavië. Talloze mensen zijn verrast door de spectaculaire effecten die het bijzondere noorderlicht met zijn adembenemende landschappen teweegbrengt. Voor miljoenen Scandinaviërs is de natuur vooral een plaats om naar toe te vluchten en een locatie van ongerepte schoonheid en rust.

Reizigers kunnen een wereld van opvallende contrasten ervaren als ze Scandinavië en de Scandinavische landen bezoeken. Nationale parken met boomrijke bossen, ruige fjorden en kristalheldere meren staan in contrast met stijlvolle, futuristische steden en elegante geplaveide steegjes van met grachten omzoomde middeleeuwse stadjes.
Met een reiscaravan heb je de vrijheid om overal naartoe te reizen wanneer je maar wilt, zo ook Scandinavië. De mogelijkheid om je stacaravan op te zetten, de luifel uit te schuiven en kampeerstoelen neer te zetten is een van de belangrijkste voordelen van een caravan. Bovendien kun je alles precies zo achterlaten als je wilt voor een dagje sightseeing of wanneer je boodschappen moet doen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een huisje aan het water om van je vakantie te genieten in Scandinavië!

Scandinavië blijft bezoekers verbazen, of ze nu in de zomer of in de winter komen

Hier geven we je een overzicht van de natuurpracht in de Noordse landen Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland en Groenland.

  • Met duizenden eilanden aan de kustlijn is Zweden qua landmassa het grootste land in Scandinavië. De op één na grootste archipel in de Oostzee is die van Zweden. Daarnaast staat Zweden bekend om zijn prachtige nationale parken, het spectaculair dramatische landschap van Zweeds Lapland en het verschijnsel van het noorderlicht.
  • De kleinste, vlakste en meest continentale van de Noordse landen is Denemarken. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke Viking erfgoed, prachtige koninklijke residenties met weelderige tuinen, en de mooiste stranden van heel Noord-Europa. Wanneer je met de caravan kiest voor een vakantiepark Denemarken, weet je zeker dat je een fijne tijd zult hebben!
  • Noorwegen staat bekend om zijn spectaculaire nationale parken met prachtige flora, diepe fjorden, hoge bergen en het noorderlicht. Noorwegen is misschien wel het meest traditionele en landelijke van deze landen.
  • Finland staat bekend om zijn tienduizenden meren en eilanden. Finland is een populaire toeristische bestemming vanwege het noorderlicht, een seizoensgebonden natuurverschijnsel, en de prachtige, zonnige zomers met de middernachtzon.
  • IJsland is een populaire reisbestemming met prachtige landschappen, waaronder watervallen, geisers, warmwaterbronnen, vulkanen en gletsjers.

Ook een bezoek aan Groenland is een fascinerende ervaring

Het onafhankelijke gebied van Denemarken, Groenland, neemt deel aan de Noordse Raad. Geografisch en cultureel maakt het deel uit van (inheems) Noord-Amerika. Niet alleen vanwege de adembenemende natuur daar, maar ook vanwege het bijzondere licht dat er schijnt. Dit bijzondere gebied wordt gedomineerd door gletsjers en ijsbergen.

Waarom met de caravan naar Scandinavië?

Slapen in een kleine, overvolle kamer is typisch als je met kinderen reist, en dat is nooit prettig. Andere overnachtingsmogelijkheden kunnen net zo beperkt zijn en weinig ruimte bieden voor individuele vrijheid. In caravans zijn er aparte slaapkamers, een keuken en een woonruimte. Zelfs een kleine buitenruimte kan tot je beschikking staan!

Bovendien zijn caravanvakanties vaak behoorlijk voordelig. Als je ervoor kiest om te gaan, is je accommodatie al gereserveerd en klaar voor je, waardoor je geld bespaart op prijzige vluchten en accommodaties. Bovendien hoef je geen geld uit te geven aan amusement of uitjes. Geef minder uit en maak optimaal gebruik van de mogelijkheid om naar buiten te gaan en het prachtige landschap te ontdekken.

Boven de poolcirkel, in Zweden, Noorwegen en Finland, liggen adembenemende landschappen met torenhoge bergtoppen, betoverende wildernis en dramatische fjorden. Maak kennis met ijskoude temperaturen in de winter, perfect voor hondenslee- en sneeuwscooterexcursies, maar ook voor romantische vakantie-uitstapjes naar een Scandinavische Kerst. Ontdek het betoverende noorderlicht dat langs de hemel flitst!