OBS Beukenlaan
Image default
Huishoudelijk

SFIC hangsloten

Wat is een SFIC hangslot? Is dat een of ander hangslot dat nog veiliger is? Is dit een elektronisch hangslot? Het makkelijke antwoord op deze vraag is dat een SFIC hangslot een SFIC binnenwerk gebruikt, vandaar ook de naam. Een SFIC (wat staat voor klein formaat verwisselbaar binnenwerk) binnenwerk stelt de gebruiker in staat om het binnenwerk te verwisselen door daarvoor een speciale sleutel te gebruiken. Omdat deze hangsloten dezelfde techniek gebruiken als de meeste sloten in voordeuren kunnen ook deze SFIC hangsloten gere-keyed worden. Ze kunnen ook op andere manier ge-keyed worden. 

Het hangslot moet voorbereid worden om een SFIC binnenwerk te krijgen. De holte die daarvoor bestemd is moet meestal uitgediept worden. Het buitenwerk kan meestal gemaakt worden van elk soort staal zoals gehard staal of roestvrij staal. De vorm is meestal rechthoekig, zoals standaard hangsloten of soms rond zoals het honingraat slot. De kettingen zijn ook weer meestal standaard van gehard staal of van ander gehard metaal. Gehard staal wordt gebruikt o te voorkomen dat de kettingen kunnen worden doorgeknipt met een betonschaar. Dus ik denk dat het nu wel duidelijk is dat het grootste verschil tussen normale hangsloten en een SFIC hangslot het binnenwerk zelf is.

Je zult ze niet bij de grote bouwmarkten vinden, ze zijn eigenlijk alleen te koop bij slotenmakers of specialisten. Dit is vanwege de hoge mate van aanpassing die mogelijk is met deze binnenwerken. De afmetingen van het binnenwerk zijn altijd standaard of ze nu worden gebruikt op deuren of in een hangslot. Daarom maken veel fabrikanten dit binnenwerk in veel verschillende veiligheidsconfiguraties. Alle SFIC binnenwerken hebben dezelfde afmetingen en daarom is het goed mogelijk om verschillenden binnenwerken van verschillende fabrikanten samen te gebruiken.

Dit maakt het SFIC hangslot volgens slotenmaker locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam in Amsterdam erg veelzijdig als het gaat om complete veiligheidssystemen maar ook om het toeven van een hangslot in een bestaand systeem. Re-keyen is erg eenvoudig en de het veranderen van het veiligheidsniveau is even makkelijk als het wisselen van het binnenwerk. Dit hangslot kan alleen worden gebruikt of als onderdeel in een groter veiligheidssysteem, met meerdere sleutelconfiguraties.

Het niveau van veiligheid van het hangslot is hetzelfde of zelfs beter in vergelijking met andere hangsloten met standaard binnenwerken. Een gehard stalen buitenwerk gecombineerd met een SFIC binnenwerk maakt een erg sterk hangslot. 

George Uliano is een veiligheidsexpert met jaren ervaring bij de opsporingsdiensten en bij de beveiliging. Hij heeft een Bachelors graad gehaald in criminalistiek en business, waarbij hij cum laude is afgestudeerd. George heeft 3 U.S. patenten op verschillende slot mechanismen. Deze combinatie geeft George en zijn bedrijf locksecure.nl (in Amsterdam) biedt de unieke mogelijkheid om klanten betaalbare en goede veiligheid aan te bieden.