OBS Beukenlaan
Image default
Rechten

Wat is een pachtovereenkomst?

Als agrarisch ondernemer bent u vast bekend met de term pachtovereenkomst. Weet u echter wat een dergelijke overeenkomst inhoudt en wanneer ze nodig is? Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau legt het graag uit. Een pachtovereenkomst is een overeenkomst die de verhuur van een stuk landbouwgrond of ander onroerend goed regelt tussen de verpachter en de pachter. In deze overeenkomst wordt vastgelegd welk stuk grond in bruikleen wordt gegeven aan de pachter en welke compensatie deze hiervoor betaalt aan de verpachter. Ook staat in deze overeenkomst voor welke termijn het onroerend goed in pacht wordt gegeven. Met een duidelijke pachtovereenkomst vermijdt u dus heel wat problemen ten gevolge van onduidelijkheden bij de pacht.

Ontvang professionele hulp bij het opstellen van een pachtovereenkomst

Bij het opstellen van een pachtovereenkomst moet u rekening houden met heel wat juridische zaken. Het is dus iets dat u beter overlaat aan een specialist. Bij Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau kunt u terecht voor advies van advocaten gespecialiseerd in agrarisch recht. Zij helpen u graag bij het opstellen van een pachtovereenkomst. Ze vertellen u met plezier meer over de verschillende types en welke pachtovereenkomst het beste past bij uw situatie. Vervolgens stellen ze uw pachtovereenkomst op maat op. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen. Wanneer u tevreden bent, dient het bureau de overeenkomst in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zo wordt u volledig ontzorgd.

Hulp bij een pachtovereenkomst en RVO zaken

Het opstellen van een uitstekende pachtovereenkomst op maat is niet de enige dienst die Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau u biedt. Ook bij RVO zaken bieden deze specialisten advies en hulp. Bent u bijvoorbeeld niet akkoord met de herziening van de bestemmingsplannen? Heeft u een geschil met een bedrijf dat een gebrekkige machine aan uw onderneming heeft verkocht? Heeft u scha ten gevolge van wateroverlast en wilt u een goed argument opbouwen voor de aansprakelijkheidsstelling? Het zijn enkele zaken waarvoor u terecht kan bij dit gespecialiseerd adviesbureau. Neem dus snel contact met het bureau op om advies en hulp te ontvangen voor uw agrarische onderneming.