OBS Beukenlaan
Image default
Electronica en Computers

Wat moet u doen met oude hardware?

U heeft met uw bedrijf misschien wel nieuwe computers en andere apparaten aangeschaft. Met nieuwe hardware wilt u nog meer zorgen voor een optimale werkplaats. Nu is de vraag wat moet u doen met de oude hardware die nog bij het bedrijf ligt? Begrijpelijk dat u die hardware weg wilt hebben en niet meer wil laten rondslingeren op de werkvloer. Misschien heeft u een oude computer of een oud beeldscherm staan of misschien wel een printer. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om van deze apparaten af te komen.

Weggooien hardware

U heeft dus misschien hardware waar u van af wilt. Een mogelijkheid is om deze hardware weg te gooien. Helaas is weggooien niet zo makkelijk als u misschien denkt. Eerst moet u alle data die op de desbetreffende hardware staat verwijderen en het liefst vernietigen. Verder moet u kijken waar u het kunt weggooien, dit kan niet zo maar bij het huis en tuinafval maar dit moet op verschillende plaatsen. Dit is omdat bepaalde elektronica schadelijk kan zijn voor het milieu en ook niet de bedoeling dus is.

 

Hardware verkopen

U kunt naast het weggooien ook de zakelijke hardware verkopen aan verschillende partijen. Waarom zou u dat doen vraagt u zich misschien af? Ten eerste zijn bepaalde oude hardware misschien wel meer waard dan u denkt. Daarnaast is het natuurlijk fijn als u nog iets kan krijgen voor oude hardwaren en dat geld kan u dan misschien gebruiken voor nieuwe hardware. Verder zorgen deze partijen ook voor gemak. Het gemak is dat deze bedrijven uw hardware op kunnen komen halen en daarnaast ook de data verwijderen van uw apparaat. Dus samenvattend, u kunt u hardware verkopen voor een mooie prijs, de data wordt verwijdert en u hoeft logistiek ook niet veel te doen. Dit klinkt als een win-win-win.

Weggeven hardware

Als laatste kunt u naast het weggooien en verkopen ook de hardware weggeven aan misschien wel het bedrijf van een kennis of een ander iemand. Pas op dat u net zoals bij het weggooien goed zorgt voor het feit dat uw data niet meer terug te vinden is op het desbetreffende apparaat. U weet nooit wat degene doet bij het vinden van bepaalde data. Het is te begrijpen dat een kennis of een ander waar je het aan weggeeft misschien te vertrouwen is maar mensen kunnen anders reageren als bepaalde data in hun handen komt. Weggeven klinkt misschien minder interessant maar u kunt hiermee wel zorgen dat de hardware niet verloren gaat en u kan er iemand heel blij mee maken wat in de toekomst natuurlijk ook fijn is voor verdere samenwerking.