OBS Beukenlaan
Image default
Electronica en Computers

Nieuwe tablet voor de zaak? Wat te doen met het oude tablet?

Misschien heeft u of uw bedrijf tablets liggen die niet of nauwelijks gebruikt worden of heeft u net een nieuw tablets gekocht en wilt u van de oude af. Dan is het goed om te kijken welke opties er zijn. Hieronder worden verschillende opties gegeven voor het wegdoen van gebruikte tablets.

Tablets verkopen

Een eerste optie is om uw oude apparaten zoals een tablet te verkopen. U kunt natuurlijk alleen uw oude apparaten verkopen als deze ook nog bruikbaar zijn. Een voordeel van het verkopen van gebruikte tablets is dat u ten eerste een mooie som geld kan krijgen. Dit kan u dan weer investeren in nieuwe tablets of andere apparaten. U kunt tablets natuurlijk verkopen aan mensen die u kent of doormiddel van verschillende sites zoals marktplaats. Pas wel op dat u wel voor het verkoop van de gebruikte tablets de data verwijdert die mogelijk nog op de tablets staat. Het is natuurlijk niet fijn als materiaal in handen komt van andere mensen. Als de tablet van een bedrijf is betekent het dat er misschien vertrouwelijke informatie opstaat die zeker niet op straat mag komen te liggen. Er zijn partijen die tablets opkopen en de dataverwijdering voor u doen. Als u dus bijvoorbeeld meerdere tablets heeft die wilt laten opkopen zijn daar zeker mogelijkheden voor.

 

Tablets weggeven

U kunt naast het verkopen ook kiezen voor het weggeven van één of meerdere tablets. Waarom zou u hier voor kiezen? U kunt misschien niet heel veel meer krijgen voor uw apparaat en dan is het misschien mooi om u tablet te geven aan iemand die u misschien kent die het apparaat goed kan gebruiken. U maakt ten eerste iemand blij en ten tweede kan het ook helpen in de opbouw van een goede relatie met iemand anders. Ook hierbij moet u natuurlijk opletten dat u alle data die op de tablet staat verwijdert. U kent misschien de persoon wel waar u het product aan weggeeft en denkt dat die persoon wel te vertrouwen is maar sommige dingen wilt u ook niet aan een kennis laten zien.

Tablets weggooien

Als laatste kunt u er voor kiezen om de tablet weg te gooien. Enorm zonde als de gebruikte tablet nog te gebruiken is, dan is het ook het advies om niet te doen. Is uw tablet echt kapot of nauwelijks meer te gebruiken is het begrijpelijk dat u er over nadenkt om de tablet weg te gooien. Bij het weggooien van u tablet moet u wel op een paar dingen letten. Ten eerste zorg ook hiervoor dat de data verwijdert is, u weet nooit of iemand uw tablet vind en als nog daar van informatie kan ophalen. Verder moet u dit product niet weggooien bij het huis of tuinafval maar dit het liefst inleveren bij een verzamelpunt voor elektronica. Dit omdat er in deze tablets ook schadelijke stoffen voor het milieu zitten.

Keuze maken

Dit zijn drie opties waar u uit kunt kiezen. Een belangrijk punt voor de keuze is de staat van het tablet. Als deze nog goed werkt zal u misschien eerder denken aan het verkopen van een tablet omdat u er een mooie prijs voor zou kunnen krijgen. Is dit minder het geval kan u er dus misschien kiezen om het weg te geven en is de tablet nauwelijks bruikbaar dan kunt u er voor kiezen om het apparaat weg te gooien. Als laatste zou u ook nog uw tablet kunnen laten lenen door iemand anders voor een prijs of gratis.