OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

De A3 methodiek helpt je organisatie groeien

Met de A3 methodiek komt jouw organisatie op één A3-papier. Dit gaan we realiseren door doelgericht te organiseren en een integrale aanpak van de methodiek te gebruiken. Deze aanpak draagt bij aan meer samenhang tussen de plannen, focus en een duidelijke gedachtewisseling in de organisatie. Met een A3 methodiek weet een organisatie dus wat er gedaan moet worden om het jaarplan op te stellen en deze te monitoren en realiseren. Dit geeft veel rust bij de organisatie en iedereen die betrokken is bij het jaarplan.

 

Een integrale aanpak met de A3 methodiek

 

Wanneer je alle belangrijke informatie wil beperken, is het essentieel dat alles goed in elkaar overloopt. Wanneer dit niet gebeurt, kan het juist zorgen voor een belemmering en verspil je kostbare tijd. In de A3 methodiek zal de focus liggen op het vormen en behouden van de mogelijkheid om de doelen van de organisatie optimaal te realiseren. Dit zal middels een integrale aanpak gedaan worden waarbij de gehele organisatie op de hoogte zal zijn van de methodiek, de doelen en wat er gedaan moet worden om het te realiseren.

 

In de integrale aanpak zal er een jaarplan op papier komen te staan waarbij de focus ligt op de essentiële doelen van de organisatie. Door alles te beperken tot het belangrijkste, zullen de belangrijkste hoofdlijnen van de doelen ook sneller naar voren komen. Er zal daarbij ook een A3 managementgesprek plaatsvinden waarbij er een open gesprek zal zijn tussen managers. Dit zal meerdere keren plaatsvinden en de thema’s van het jaarplan zullen de rode draad zijn van de gesprekken. Als laatste is er A3 digitaal waarbij er middels een webapplicatie managementinformatie zal ondersteunen bij het uitvoeren van de methodiek.

 

Naast doelen werkt de A3 methodiek ook mee bij het aansturen van managementgesprekken.