OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijke dienstverlening

DISC typen en afspraak afzeggen

Een afspraak afzeggen gebeurt veel nu met Corona

Als je in de business actief bent, dan herken je fenomeen van een afspraak afzeggen vast als geen ander. Door de inperkende maatregelen om het virus in te dammen, waarbij fysiek contact beperkt dient te worden, is het afzeggen van bezoekafspraken actueler als nooit te voren.

Hoe gaan de verschillende DISC- stijlen om met het thema afspraak afzeggen?

En eerder gemaakte uitnodiging of afspraak afzeggen. Omdat je toch niet kan, dubbel afspraak hebt gemaakt, gewoonweg geen zin hebt of zoals nu actueel met het Coronavirus? Hoe handelen de verschillende DISC stijlen dit af?

DISC D-stijl

Het is de D-stijl in ons welke grenzen aangeeft. Als zijnde nee, stop, wegwezen etc. Wanneer deze hoog ontwikkeld is dan is afzeggen niet zo moeilijk. Zegt het gewoon en klaar. Een reden, excuus of uitleg hoeft dan ook niet.

I-stijl

Een beetje I-persoon heeft geleerd dat je moet oppassen om spontaan – wat je eerste ingeving is – ja te zeggen op een uitnodiging. Geef liever een ‘onder voorbehoudje’. Afzeggen wordt dan ietsje minder moeilijk.

DISC stijl S

 Dat kan lastig zijn vanuit onze S-stijl. Kan ik het nog wel maken om af te zeggen? Enige remedie, boor je D-stijl aan en zeg het. Dat hoeft niet bot natuurlijk. Oprecht en eerlijk plus een excuus wordt geapprecieerd.

C-stijl

Is de C stijl hoog vertegenwoordigd in jouw profiel, dan zal je waarschijnlijk niet vaak hoeven af te zeggen. Natuurlijk kan er iets onverwachts tussenkomen maar dat zal je dan ook genoeg ammunitie geven om een goed onderbouwde afzegging te kunnen doen.

Wil je weten hoe jij omgaat met een afspraak afzeggen? Denk aan een DISC training.

Om te weten hoe jij omgaat met het afzeggen van afspraken, dan kun je zelf een DISC test doen. Hierbij wordt gekeken naar jou temperament binnen DISC. Wel type ben jij? Om vervolgens te leren hoe anderen met afspraken afzeggen omgaan, kun je beste een DISC training volgen. Bij een disc training wordt altijd gekeken naar jouw eigen temperament en dat van de ander. Hierdoor is snel inzichtelijk hoe jij en de deelnemers omgaan met het afzeggen van afspraken. Hoe ga je dan om met fysiek contact ivm corona? Hiervoor is een online DISC training het perfecte alternatief.

Online DISC training, perfect alternatief

Wil je de effecten en resultaten van een reguliere training ervaren? Dan is een online disc training een zeer goed alternatief. Doordat er geen fysieke aanwezigheid nodig is bij een online DISC training is er geen risico op besmetting met Corona virus. Een online DISC training is efficiënt, effectief en interactief.

https://style-by-yvs.nl/