OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Een bijzonder juweel: De gouden zegelring

Gouden zegelring dames kopen

Dameszegelringen bevatten 14 karaats goud. Daarbij heeft elke ring zijn eigen uitstraling. Zo zijn er robuuste ringen maar ook kleine smalle zegelringen. De gouden zegelring dames heeft in het midden een steentje naar keuze. De ene steen is mooi vlak en is egaal van kleur, andere zegelringen bevatten bijzondere symbolen. De zegelring is een juweel uit de oudheid. Ze staan symbool voor families en verbintenis, tevens werden ze veel in de middeleeuwen gedragen. Daarbij zijn ze een mooi sieraad en eigentijds met een klassieke tint.

Zegelring heren goud

De zegelring heren goud is weer een echte ring voor de mannen. De ridders in de middeleeuwen waren ook al in de ban van de zegelring. Elke ridder wou een symbool van onderscheid aan kunnen tonen met de ring. De vijand kon zo zien waar de ridder voor stond en waar hij bij hoorde. De zegelring heren goud is een bijzonder antiek uitstralende ring met een afbeelding en edelsteen. Naast 14 karaats geel gouden heren zegelringen is er ook nog een mooie witgoud variant. Diverse symbolen kunnen in de ring gegraveerd worden, van hiëroglyfen tot familiewapens.

Symbolen toepassen als familiewapens

De zegelring familiewapen verteld het historische verhaal van een bloedlijn, dat kan uw familie zijn. Zo heeft elke familienaam een symbool dat ver terug de tijd in gaat. Het is een erfenis op zich. Vaak worden deze ringen voor symbolische gelegenheden gemaakt. Elk edel materiaal is mogelijk voor het ontwerp. U kunt zelf dus een zegelring familiewapen laten ontwerpen. Ook kunt u inspiratie opdoen. Om de wensen te bespreken komt de juwelier zelf bij u aan de deur met zijn collectie.

Pure ambacht

Het maken van een zegelring is een echte ambacht zoals de goudsmid vroeger deed. Dit stukje geschiedenis bestaat anno 2020 nog steeds. U kunt de kleur en vormgeving van materialen en de gekozen lagen aan edel materiaal zelf samenstellen.

 

https://www.zegelringvooru.nl/