OBS Beukenlaan
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group: sinds 1973 dé transport en koelspecialist

Het opslaan en vervoeren van gekoelde / bevroren levensmiddelen is een specialistische dienstverlening. Productkennis en planningsvaardigheden zijn nodig voor een goede uitvoering. Een ruim koelhuis op een strategische locatie en moderne vrachtwagens zijn onontbeerlijk. En er moet ervaring zijn, bijvoorbeeld op het gebied van containerafhandeling, groupage, douaneafhandeling en orderpicking.

Frigo Group is een Nederlandse firma die aan alle genoemde eisen voldoet. Het is een familiebedrijf en dat heeft zo zijn voordelen. Routine, bedrevenheid en inzichten breiden zich van generatie op generatie uit. De onderlinge band is sterk. Het arbeidsethos hoog. Frigo heeft klanten in diverse sectoren, onder andere de volgende:

  • brood, desserts en gebak;
  • kip en ander pluimvee;
  • vlees;
  • vruchten;
  • vis.

Voor diverse fruithandelaren wordt rood fruit opgeslagen. U kunt denken aan aardbeien, frambozen, kersen en zwarte bessen. Deze vruchten komen uit landen in heel Europa. Vanuit tropische oorden komen dagelijks zeecontainers met mango, papaja’s en perziken. Frigo zorgt voor de douane afhandeling, lost de containers, slaat het fruit op en vervoert het naar de tussenhandelaar of verkoper. Vruchten hebben van nature een hoog suikergehalte en dat vraagt om een extra lage temperatuur in de vriescellen. Kwaliteitsbehoud is voor de volle 100% gegarandeerd.

Brood bewaren en transporteren is voor Frigo Group, zoals de medewerkers zelf zeggen: business as usual. Bakkerijen uit het hele land behoren tot de trouwe klantenkring. Bij brood en aanverwante producten is het zaak de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Door wisselingen kunnen namelijk schimmels ontstaan. Het komt aan op zo snel mogelijk laden en lossen om de ‘koude-keten’ niet te onderbreken.

Uit Azië en Zuid-Amerika komen regelmatig grote voorraden kip, kalkoen en eend. Vanuit de haven gaat de vracht direct naar het koelhuis in Nieuw-Vennep. Frigo Group regelt de complete douaneafhandeling.  

In de bedrijfsvoering van Frigo is duurzaamheid belangrijk. Er wordt veel waarde gehecht aan zo verantwoord, efficiënt en zuinig mogelijk werken. Dit was al zo in 1973 toen de vooruitstrevende akkerbouwer Hein van Elderen het eerste vrieshuis opende in Nieuw-Vennep. Naast duurzaamheid heeft Hein ook andere waarden als persoonlijk contact en langdurige klantrelaties overgedragen aan zijn dochter die nu aan roer staat.

https://www.frigogroup.com/