OBS Beukenlaan
Image default
Vervoer en transport

Internationaal transport, droogopslag en vriesopslag

Produceert u verse producten die vervolgens naar tussenhandelaren en winkels verspreid over het land gaan? Staal of machines vervoeren naar het buitenland?

Het regelen van het vervoer en de opslag slurpt vast veel van uw tijd en energie op. Stel dat u dat gedeelte van het werk volledig uit handen zou geven? De uren die vervolgens overblijven, kunt u steken in het perfectioneren van uw waar en in het aangaan van nieuwe relaties. Misschien zelfs over de grens? De omzetvergroting die zo bereikt wordt, is een stuk groter dan de toename in kosten vanwege de uitbesteding. De moeite van het overwegen waard toch?

Een bedrijf om eens bij te informeren wat mogelijk is, is Frigo Group. Deze regelt op dagelijkse basis bevroren, gekoeld en ambiënt vervoer ( staal, machines) binnen Nederland en naar het buitenland. Er wordt veelvuldig gereden op landen als Frankrijk ( dagelijkse verbinding met regio’s Parijs, Rouen en Lyon), Spanje, Portugal etc. Directeur Margreet van Elderen wordt bijgestaan door een team professionele medewerkers. Frigo beschikt over eigen vrachtwagens, droogopslag en over een koel/ vrieshuis.

Het vrieshuis met vier vriestunnels staat in Nieuw-Vennep. Er is ruimte voor 22.000 palletplaatsen. Voorraden worden bij temperaturen tussen -18 en -26 graden Celsius bewaard. De koelopslag vindt plaats bij +5 graden Celsius. De totale opslagcapaciteit bedraagt 100 ton per dag. In het geval er ladingen uit het buitenland komen, of juist de Nederlandse grens over gaan, regelt Frigo de douaneafhandeling.

Frigo Group weet zich te onderscheiden van andere ondernemers in deze branche door kwaliteit, goede service en een totaalpakket aan te bieden. Opslag én vervoer, maar ook:

  • etikettering;
  • op-, om- of afstapelen van pallets;
  • foliën;
  • bemonsteren van goederen;
  • wegen van goederen.

Frigo zelf spreekt van ‘value added logistics voor diepvries levensmiddelen’. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. De medewerkers zijn flexibel. Als er op het allerlaatste moment nog extra stickers op de dozen geplakt moeten worden, is dat geen enkel probleem. Wordt last-minute besloten de volgorde van de pallets om te draaien? Dat is snel geregeld. ‘Business as usual’ om met Frigo te spreken. En zo hoort het ook bij een professioneel bedrijf!

https://www.frigogroup.com/