OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

JK Translate, hét vertaalbureau

Met websites als Google Translate en applicaties als Vertaler Pro tot een ieders beschikking, lijkt het alsof vertaalbureaus overbodig zijn geworden. Iedereen kan tegenwoordig tenslotte zelf een te vertalen tekst kopiëren en plakken. Niets is minder waar. Een ervaren, professionele vertaler inschakelen is altijd een goed idee.

 

Een vertaling van een tekst is namelijk niet slechts het omzetten van taal A naar taal B. Een vertaling behoeft zorg voor nuances, ervaring met een onderwerp, kennis van uitdrukkingen en gezegdes, en meer. Daarbij behoeven officiële documenten die ten behoeve van officiële instanties in een andere taal vertaald moeten worden (emigratiedocumenten, geboorteaktes en andere familiedocumenten, rijbewijzen, diploma’s, juridische documenten ten behoeve van rechtszaken, notariële akten), vaak een beëdigde vertaling.  Een beëdigde vertaling is een rechtsgeldige vertaling van een formeel document uitgevoerd door een beëdigd vertaler. De meeste instanties en bedrijven waarvoor u de vertaling nodig hebt, zullen zelf aangeven of de vertaling al dan niet beëdigd dient te zijn. Een goed vertaalbureau zal u wijzen op het feit dat de kans bestaat dat uw vertaling beëdigd moet zijn, waarbij navragen zo gebeurd is. Met het inschakelen van een vertaalbureau bent u gegarandeerd van “het zekere voor het onzekere” en dat is een geruststellende gedachte.

 

Ook bij zakelijke vertalingen doet u er goed aan een professioneel vertaalbureau in te schakelen. Bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten of contracten met klanten en/of leveranciers dienen foutloos te zijn. De gevolgen van fouten in een vertaling zijn niet te overzien wanneer er iets misgaat. Dus ook al is de stagiaire van de afdeling heel goed in Duits, Engels of elke andere willekeurige taal, bij het vertalen van belangrijke stukken tekst kan goedkoop op de lange termijn duurkoop blijken. In dat soort gevallen valt die paar cent per woord die een professionele vertaler voor zijn of haar werk vraagt ineens hartstikke mee.

 

https://www.jktranslate.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Het gebruik van leem

Wat zijn de eigenschappen van rvs?

Een verandering in het bieden van klantwaarde