OBS Beukenlaan
Image default
Banen en opleidingen

Tijd voor een heftruck opleiding

U werkt in een groothandel en bent bezig om het magazijn op te ruimen. Je werkt eigenlijk al een vrij lange tijd in deze groothandel en bent geliefd in het bedrijf. Uw baas besluit dat je ook op de heftruck mag gaan rijden, waardoor er meer mogelijkheden zijn om te helpen in het magazijn. Helaas moet je hier een heftruck diploma voor hebben, gelukkig is er een mogelijkheid om een heftruck opleiding te volgen.

Verplichting 

In Nederland is het verplicht om een heftruck opleiding gevolgd te hebben voordat men daadwerkelijk pas echt op de heftruck mag gaan rijden. Uiteraard komt dit ook vooral door de veiligheid van de werknemer zelf en zijn of haar collega’s. De meeste heftruckopleiding kunnen plaatsvinden in twee dagen voor beginners en in één dag voor gevorderden. De prijs voor de 2-daagse heftruck opleiding beginners  ligt rond de € 599 en de prijs voor de 1-daagse heftruck opleiding gevorderden ligt rond de € 299. Wanneer men bijvoorbeeld al een tijdje uit het bedrijfsleven is kan het zijn dat men het rijden op een heftruck verleerd is. Gelukkig kan men er dan voor kiezen om bijvoorbeeld een herhaling van de voorafgaande heftruck opleiding kan doen. Het tarief van deze heftruck opleiding ligt rond de €195. 

Beslissing

Wanneer je besloten hebt welke heftruck opleiding je wilt gaan doen, is het tijd om een datum en de plaats te kiezen waar je de opleiding wilt gaan afleggen. De opleiding kan in verschillende plaatsen worden gedaan, Amsterdam, Apeldoorn, Deventer etc. De opleiding zal worden gegeven door ervaren docenten die al een lange tijd in het vak zitten, hierdoor zal je opleiding extra soepel verlopen. Wanneer je de opleiding succesvol heb afgesloten betekent dat dat je veilig aan de slag kan in het magazijn en je op de hoogte van de veiligheidsmaatregelen op de werkvloer.