OBS Beukenlaan
Image default
Banen en opleidingen

Waarom een vrachtwagenchauffeur willen worden?

Heb jij wel eens gedacht…Waarom zou iemand een vrachtwagen chauffeur willen worden? De hele dag alleen maar aan het rijden zijn. Het antwoord op waarom iemand vrachtwagenchauffeur wilt worden is logischer dan je denkt. Maar wat heb je nodig om als vrachtwagenchauffeur te kunnen werken? Waarom zou je een vrachtwagenchauffeur willen worden? Wij vertellen het je in deze blog. 

Indrukwekkend beroep

Verantwoordelijkheid spreekt mensen aan. Je moet een lading op tijd kunnen leveren en netjes kunnen lossen. Er komt ook een stukje verantwoordelijkheid bij om de hoek kijken. Een vrachtwagen is best een indrukwekkend voertuig en je goed tussen het verkeer heen kunnen bewegen is niet zomaar iets wat voor iedereen is weggelegd.

Nooit zonder werk komen te zitten

Er stonden eind 2017 zo een 7000 vacatures open in Nederland voor vrachtwagenchauffeurs. Een baan hebben is iets waar jij je geen zorgen hoeft te maken als je vrachtwagenchauffeur bent. Het tekort aan gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs nam de laatste jaren flink toe.

Vrachtwagenchauffeur als beroep

Ben jij op zoek naar een baan als deze, dan heb je die zo aan de haak geslagen. Er zijn voldoende bedrijven in Nederland die iemand kunnen begeleiden om een goede vrachtwagen chauffeur te worden. Nederland heeft nooit voldoende vrachtwagenchauffeurs. 

Voornaamste reden van vrachtwagenchauffeurs

Je zult vaak te horen krijgen van vrachtwagenchauffeurs dat vrijheid de voornaamste reden is voor hun beroep. Heb jij ooit aan iemand kunnen vragen waarom hij of zij graag dit beroep wilde uitoefenen? Niet te hoeven werken op één vaste plek, in een fabriek of kantoorgebouw. Alleen jij, op de weg met je lading. Dat klinkt wel fijn toch?

Wat heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden?

Vrachtwagenrijbewijs wordt ook wel rijbewijs C of CE genoemd. Het is vanzelfsprekend dat je een vrachtwagenrijbewijs nodig hebt om een vrachtwagenchauffeur te worden. Je rijbewijs moet ook een code 95 hebben, ofwel het vroegere chauffeursdiploma. Wist je dat je bij verschillende ROC’s een Mbo-opleiding tot chauffeur goederenvervoer kunt volgen? Veel werkgevers bieden in de logistieke sector opleidingstrajecten aan.

https://eurotransportcollege.com/vrachtwagen-chauffeur-worden/