OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tijdelijk werken in Nederland als buitenlander

Komt u tijdelijk werken in Nederland als buitenlander? Dan moet u een aantal zaken regelen. Eén daarvan is het aanvragen van een Nederlandse zorgverzekering. Ook als u in uw thuisland al een zorgverzekering heeft, moet u er hier een afsluiten.

Bij HollandZorg bent u aan het juiste adres voor een zorgverzekering buitenlander. Deze zorgverzekeraar is gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor mensen die tijdelijk in Nederland komen wonen en/of werken. Deze zorgverzekering is dan ook op elk moment af te sluiten en weer op te zeggen; u hoeft niet te wachten tot het einde van het jaar (dit is bij andere zorgverzekeraars wel zo).

De voordelen van verzekeren via uw werkgever

HollandZorg werkt samen met een groot aantal werkgevers die tijdelijke werknemers uit het buitenland in dienst hebben. Wij hebben een portaal ontwikkeld waarin die werkgevers de administratie rondom de zorgverzekering van hun werknemers kunnen doen. Zo kan uw werkgever voor u een zorgverzekering aanvragen bij HollandZorg, en ook weer stopzetten als u tijdelijk terug gaat naar uw woonland. Heeft u recht op zorgtoeslag? Dan kan u werkgever dit ook voor u regelen. Zorgtoeslag is een financiële tegemoetkoming vanuit de Nederlandse overheid om u te helpen met het betalen van uw zorgkosten.

Nieuwe premie 2021

HollandZorg maakt uiterlijk op 12 november de nieuwe premie voor de zorgverzekering bekend. Vanaf dat moment kunt u overstappen naar deze zorgverzekeraar voor flexmigranten.

https://www.hollandzorg.com/nl