OBS Beukenlaan
Image default
Onderwijs

Typecursus kind: Wat zijn de voordelen van snel en blind typen?

Waarom zou je een kind typelessen laten nemen? Dit is een vraag die vaak voorkomt bij ouders en verzorgers. Wellicht heb je vroeger zelf typelessen gevolgd en kun je er nu je voordeel mee doen. Vaak wordt gezegd dat kinderen van snel en blind typen hun hele leven lang baat hebben. Maar waarom? In dit artikel worden verschillende voordelen besproken van snel en blind kunnen typen voor kinderen.

Het kind kan snel typen

Wanneer het kind blind kan typen, kan het zeer snel woorden typen zonder te kijken naar een toetsenbord. Een kind die een typecursus heeft gevolgd is in staat om ongeveer dertig woorden per minuut te typen. Daarnaast kan een kind met wat extra oefening misschien nog wel wat sneller leren typen.

Nauwkeurig leren typen

Het is niet alleen van belang dat een kind snel kan typen, maar ook dat het foutloos kan typen. Door het kind een typecursus te laten volgen, maakt het veel minder typefouten dan een kind dat geen typecursus heeft gedaan. Bovendien leert het kind over het gebruik van verschillende lettercombinaties die eventueel ingewikkeld kunnen zijn. Dit is erg handig, omdat dit het tempo waarop het kind typt nog sneller maakt. Zo wordt het typen minder tijdrovend.

Verslagen of opdrachten zijn sneller klaar

Het is zonde om je kind langer aan een verslag of opdracht te laten werken dan dat daadwerkelijk nodig is. Door middel van een typecursus is een kind sneller klaar met typen, waardoor het kind een verslag of opdracht sneller heeft afgerond. Dit is erg fijn voor je kind, want die houdt op deze manier tijd over. Deze tijd kan je kind weer voor leukere zaken besteden, zoals buitenspelen of muziekles.

Het kind heeft een betere concentratie

Wanneer een kind blind kan typen, hoeft het niet voortdurend op het toetsenbord te turen naar de toetsen. Op deze manier kan het zich concentreren op wat het aan het typen is. Dit is veel minder inspannend dan wanneer je constant moet letten op waar de toetsen op het toetsenbord staan.

Het kind ontwikkelt een betere taalvaardigheid

De taalvaardigheid van een kind kan zich verbeteren door het volgen van een typecursus. Dit komt doordat een kind zich bezighoudt met letters en lettercombinaties, waar andere kinderen zonder typecursus zich nog niet mee bezighouden. Daarnaast blijkt dat kinderen betere opstellen kunnen schrijven wanneer ze een typecursus hebben gevolgd. De opstellen waren namelijk lang en goed. Een verklaring hiervoor is dat ze minder na hoeven te denken over waar de toetsen staan, maar zich volledig op de inhoud van een opstel kunnen focussen.

Het kind heeft later betere baankansen

Wanneer een kind later een baan zoekt, zal het sneller worden aangenomen wanneer het bezit over een typediploma. Dit komt doordat een vaardigheid is waarmee een kind zich kan onderscheiden van anderen. Daarnaast kan het op de werkvloer veel voordelen bieden wanneer iemand snel en foutloos kan typen.

Typecursus

Al met al kan het snel en blind typen een kind vele voordelen bieden. Zo heeft het niet alleen een betere concentratie, maar is het ook sneller klaar met verslagen of opdrachten. Hier heeft een kind het hele leven lang baat bij. Ben je geïnteresseerd in een typecursus kind? Neem dan vooral een kijkje op de website van typeapp.nl.

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/