OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Wat zijn de eigenschappen van rvs?

Rvs is een hoog gelegeerd staal. Door meerdere materiaalsoorten te mengen verkrijg je bepaalde eigenschappen. Rvs soorten bestaan uit een legering van chroom, ijzer, nikkel en koolstof. Wanneer er andere eigenschappen gewenst zijn kunnen er ook andere metalen aan worden toegevoegd. Door de materialen nikkel en chroom wordt het materiaal beter verwerkbaar, is sterker bij hoge temperaturen en wordt nog roestvaster. Komt het chroom met zuurstof in aanraking dan zal het gaan roesten. De oxidehuid die op de buitenzijde van het materiaal wordt gevormd is gesloten. Daardoor wordt het materiaal onder de gesloten oxidehuid beschermd tegen verder roesten.

Waarvoor wordt een rvs drukvat gebruikt.

Rvs drukvaten worden veelvuldig ingezet in de voedingsmiddelen industrie, petrochemische industrie en de farmaceutische industrie. Een rvs drukvat wordt toegepast voor het beperken van drukveranderingen in een met vloeistof gevuld systeem. In een expansievat bevinden zich twee gedeelten die door middel van een membraan gescheiden worden. Om de kwaliteit en veiligheid te garanderen worden ze aan strenge regels onderworpen.

Wanneer u een rvs tank nodig hebt.

Als u weet wat voor een rvs tank u nodig heeft is het verstandig om daarvoor naar een bedrijf te gaan die al jarenlang ervaring heeft in het maken rvs tankbouw. U wilt toch ook niet dat er ongelukken plaatsvinden in uw omgeving. Ga dus niet over een nacht ijs. Laat een rvs tank maken door een bedrijf die al jarenlange ervaring heeft. Bekijk referenties van het bedrijf en neem dan pas een besluit. Omdat een rvs tank niet zal roesten kunt u er veel jaren plezier van hebben.

HenF Lichtenvoorde voor het maken van rvs tankbouw.

Door Henf Lichtenvoorde worden horizontale en verticale vaten gemaakt voor de opslag van gassen, vloeistoffen, mobiele, statische en mobiele toepassingen. De tanks kunnen zowel bovengronds als ondergronds geplaatst worden. RVS tanks worden tegenwoordig ook veel gebruikt in de afvalverwerkingsindustrie.

https://www.henf.nl/