OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Weer grip op sociaal domein met advies en strategieën

De publieke sector is een van de belangrijkste aspecten van onze samenleving. Zij dragen veel maatschappelijke verantwoordelijkheid. Echter staan ze ook voor grote uitdagingen. Nieuwe taken en minder middelen werpen nieuwe vragen in de veranderende samenleving op. Wij helpen organisaties bij deze maatschappelijke vraagstukken. Een voorbeeld van onze diensten is advies sociaal domein. Het resultaat is daarbij altijd meetbaar. Wij gaan namelijk datagedreven te werk. Dit zorgt voor inzicht en overzicht. Met goed advies sociaal domein verbeteren wij de prestaties van de organisatie. Dit doen we doelgericht, concreet en realistisch. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Alles over grip op sociaal domein

Ben je dus geïnteresseerd in advies sociaal domein voor jouw organisatie? Wij zien de essentie van deze dienst volledig in. Het huidige sociaal domein is namelijk complex en in de handen van gemeenten. Tevens kampen zij regelmatig met tekorten. Hierdoor is het lastig om effectieve acties te ondernemen. Daarom helpen wij met inzichten en advies sociaal domein. Het is namelijk belangrijk dat gemeenten grip krijgen en houden op dit complexe vraagstuk. Maar wat is hiervoor nodig? Ten eerste zijn inzichten in budget, aantallen en uitgaven essentieel voor overzicht. Vervolgens is het onze taak handvaten te creëren voor het sturen op kwaliteit en effecten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Er zijn dus vele actiepunten die behoren tot advies sociaal domein. Vele daarvan betreffen grip op de situatie. Dit kan op verschillende manieren bereikt worden. De basis is daarentegen altijd data. Na inzicht te hebben gecreëerd over zaken zoals budget, uitgaven en zorgstapeling, is analyse belangrijk. Met de inrichting van dashboard en registraties zijn deze resultaten makkelijk te interpreteren. Daarna ontvangt jouw organisatie advies sociaal domein. Bovendien kunnen wij verder onderzoek uitvoeren. Denk hierbij aan clip ervaring, rechtmatigheidsonderzoeken en rekenkameronderzoeken. Wij kunnen de organisatie begeleiden naar ontwikkeling en verbetering. Neem contact met ons op voor meer informatie.