OBS Beukenlaan
Image default
Onderwijs

Wetenschap en Techniek op de basisschool

Wetenschap en Techniek op de basisschool

We weten wat we weten door wetenschap, vandaar de naam. Wetenschap geeft ons het idee dat alles ontdekt kan worden, we moeten het alleen nog doen. Techniek biedt de kans om de wetenschap een boost te geven. Door wetenschap en techniek te combineren zijn de gaafste uitvindingen tot stand gekomen. 

Techniekonderwijs op de basisschool

 

De naam zegt het al, techniekonderwijs op de basisschool. Door kinderen op een jonge leeftijd in aanraking te laten komen met wat techniek is en vooral wat je er mee kant geef je ze een grote voorsprong. Wanneer kinderen vanaf een jonge leeftijd al bepaalde handvatten hebben gekregen zullen ze in de toekomst deze vaardigheden nog sneller ontwikkelen. We leren de kinderen inzicht, creativiteit en het beeld dat we alles kunnen maken als we er maar voor gaan. Techniekonderwijs is er in verschillende vormen en maten. Het maken van verf is bijvoorbeeld niet wat veel mensen verstaan onder techniek. Echter is de technische kant van het creëren van verf ontzettend interessant, daarnaast laat het de kinderen zien hoe makkelijk dit eigenlijk is. 

Wetenschap en techniek op de basisschool 

Het is alsof net als slagroom op de appeltaart of suiker in de koffie. Wetenschap hoort bij techniek en techniek hoort bij wetenschap. Deze combinatie leren kennen en toepassen is een geweldige manier om tot nieuwe uitvindingen te komen. Techniek is de hamer en wetenschap is de timmerman, beide zij een stuk minder interessant zonder elkaar. Wanneer kinderen de principes van de wetenschap leren kennen en daarnaast de technische handvatten krijgen zullen ze in de toekomst in staat zijn om grootse dingen te gaan doen. Wetenschap en techniek zijn dus perfect om de interesse van het kind op te wekken, met de juiste workshopdocent kunnen er hele gave dingen ontstaan. Grote Broer specialiseert zich hierin, met een docentenbestand van meer dan 200 professionals is er altijd iets op maat te maken voor de basisschool. Techniek en wetenschap op de basisschool is funest voor de ontwikkeling van kinderen. 

https://brightmakers.nl