OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Een kubistische woning

Tegenwoordig heb je heel veel verschillende bouwstijlen om huizen te bouwen. Wanneer je je huis gaat laten bouwen moet je een beetje een idee hebben van de stijl die je mooi vindt. Je hebt hele strakke woningen, maar ook woningen die meer een old look hebben. Tegenwoordig is er een nieuwe woning helemaal hip, namelijk de kubistische woning. Dit is een echte moderne woningbouw. Deze woningen zie je steeds meer, maar zijn dus nog wel in opkomst. Als je dit mooi vindt, kun je een architect om hulp vragen. Zij hebben vaak de tools om je verder te helpen om je kubistische woning echt vorm te gaan geven. Zo krijg je een beter beeld en uiteindelijk kun je dan beslissen of een kubistische woning nu echt iets is voor jou of niet.

 

Bouwstijl

Zoals net al gezegd is de stijl van de kubistische woning echt modern en hip. Het is dan ook een mix van strakke lijnen, grote ramen, overstekken en ook veel samenhangende ruimtes en volumes. Dit is meteen wat de kubistische woning uniek maakt, want in andere stijlen woningen zal je dit niet zo snel terug zien. De bouwstijl is tevens helemaal aan te passen aan smaak en de gewenste functionaliteit. Nu denk je misschien dat de kubistische stijl saai is, maar deze stijl is alles behalve dat. De speelse lijnen kunnen heel goed afgewisseld worden met speelse elementen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om stucwerk af te wisselen met natuursteen of houtgevelbekleding. Diepte kan dan gemaakt worden door gebruik te maken van versprongen vormen en de grote ramen.

 

Duurzaam

Behalve modern is de kubistische woning ook nog duurzaam. Er wordt bij de bouw van deze woning namelijk verstandig omgegaan met water, energie en grondstoffen. Ook is het omgaan met de open ruimtes in de woning essentieel. Een kubistische woning zal je vaak zien met een plak dat. Dit is meestal een zeer energievriendelijke oplossing.

https://bruis-architectuur.nl/kubistische-woning/