OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Een veranda laten plaatsen: alle voor- en nadelen

Ben jij aan het overwegen om een veranda aan huid te laten plaatsen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je eerst alle voor- en nadelen tegen elkaar afweegt. Wij vertellen jou in deze blog alle voor- en nadelen, zodat je weet of een veranda iets voor jou is!

 

Wat is een veranda?

Voordat we het gaan hebben over de voor- en nadelen van de veranda, zullen we eerst uitleggen wat een veranda is. Veel mensen denken dat een veranda en een terrasoverkapping hetzelfde zijn, dit is dus niet zo. De term terrasoverkapping is een verzamelnaam waar onder andere de veranda onder valt. Verder vallen een pergola, prieel of vrijstaande constructie ook onder de term terrasoverkapping.

Een veranda wordt aan één van de zijden bevestigd aan een huis of schuur. De andere kant van de veranda rust op staanders. Een veranda is altijd voorzien van een dak. De veranda schuifdeuren kunnen bevestigd worden om de veranda helemaal of gedeeltelijk af te sluiten.

De veranda wordt van verschillende materialen gemaakt. Zo kun je gaan voor een natuurlijke uitstraling met een houten veranda of voor een moderne look met een aluminium veranda. Een veranda van kunststof behoort ook nog tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er nog een aantal opties mogelijk voor het dak van de veranda.

 

De voordelen van de veranda

Nu we hebben uitgelegd wat een veranda is, zullen we u vertellen over de voor- en nadelen van de veranda. Allereerst beginnen we met de voordelen van de veranda:

–          De veranda zorgt voor een luxueuze en stijlvolle uitstraling.

–          De veranda zorgt voor waarde verhoging van jouw woning.

–          Je creëert meer leefruimte met een veranda.

–          De veranda zorgt ervoor dat je beschut buiten kunt zitten.

–          Een veranda is volledig naar wens te ontwerpen.

–          De veranda is voor verschillende toepassingen te gebruiken.

–          Voor de bouw van een veranda is geen vergunning nodig.

 

De nadelen van de veranda

Het plaatsen van een veranda is een verrijking van jouw tuin als je het aan ons vraagt. Toch is het ook belangrijk om een goed beeld te hebben van de nadelen:

–          Het plaatsen van een veranda is redelijk duur.

–          De veranda neemt de nodige ruimte in beslag.

–          Een veranda kan de lichtinval verhinderen.

–          Een houten veranda vergt het nodige onderhoud.