OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Goud verkopen: dit zou je eigenlijk moeten weten!

Goud verkopen dat nog ergens ligt is een goede manier wat extra te verdienen. Er zijn diverse manieren om dit te doen. U kunt bijvoorbeeld bij een inkoper langsgaan en hier uw oude sieraden of gouden bestek verkopen. Het is dan wel slim te weten welke goudprijs per gram er tegenover staat. De goudprijs per gram is belangrijk voor u als verkoper, omdat u zo kunt bepalen bij welke koper u de beste prijs krijgt voor uw oude goud. Hier vindt u een overzicht van de actuele goud en zilver inkoopprijzen bij GoudNL.

Beste goudprijs per gram

De beste goudprijs achterhalen doet u door diverse kopers met elkaar te vergelijken. Hierbij is de kwaliteit van uw goud bepalend voor de prijs. Spreek altijd een goudprijs per gram af en geen prijs voor sieraden per stuk, anders krijgt u mogelijkerwijs te weinig geld voor uw sieraden. Online is te bekijken welke koers er op dit moment wordt gerekend voor goud, en wat een gemiddelde goudprijs per gram is.  

Goud verkopen

Goud verkopen kan door oude sieraden of bestek te verkopen. Ook andere voorwerpen die gemaakt zijn van goud komen in aanmerking voor de verkoop van goud. Dit goud wordt doorgaans gebruikt om nieuwe sieraden of gouden voorwerpen van te maken. Daarvoor wordt het edelmetaal omgesmolten en door een edelsmid tot een nieuw artikel gevormd.

https://www.goudnl.nl/inkoop-goudprijs-en-zilverprijs