OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Het belang van vorm

In de spirituele wereld is vorm eigenlijk niet belangrijk. Het gaat vooral om de energie. Toch is in de aardse wereld vorm wel degelijk van belang. Het is ook commercieel gezien van belang. Wat maakt het toch dat vorm voor ons zo belangrijk is? Ben jij benieuwd naar waarom dit zo is? Lees dan gerust even verder.

We geloven vorm

Er is een onderzoek waarbij hoogopgeleide mensen een lezing volgden van een zogenaamde dr. Myon Fox. Hij zou een autoriteit zijn op het gebied van ‘mathematische speltheorie, toegepast op de artsenopleiding’. In werkelijkheid was deze heer een acteur. Men had hem getraind om een inhoudelijk zwakke lezing te geven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld onlogische conclusies en tegenstrijdige stellingen. Het was echter ook leuk gebracht: levendig, warm en met de nodig humor. Het effect? De bezoekers vonden het een goede lezing…

Vorm maakt zaken behapbaar

Stel je voor dat deze tekst geen alinea’s had en geen kopjes? Hoe groot is dan de kans dat je het uitleest tot het einde? Het verhaal wordt dan al snel een brei. Door het overzichtelijk te maken, is het veel beter behapbaar. Terwijl er inhoudelijk niets is veranderd. Vorm kan dus ook helpen om iets beter te begrijpen.

Vorm zorgt voor een bepaald gevoel

Het is nu eenmaal zo dat bepaalde vormen, bepaalde gevoelens oproepen. Heb je bijvoorbeeld een etiket met rechte hoeken? Dan komt dit al snel een stuk harder over dan een etiket met afgeronde hoeken. Ronde vormen associëren wij toch meer met zacht.

Vorm verkoopt: ledverlichting showroom

Met ledverlichting in een showroom verander je feitelijk niets aan het product dat je belicht. Toch draagt ledverlichting in een showroom bij aan meer verkopen. Ledverlichting in een showroom, zorgt namelijk voor een bepaalde sfeer. Het product komt zo ‘beter tot recht’.

Conclusie

Kortom? Vorm is wel degelijk van belang. Het kan zorgen voor een beter onthaal van een lezing, het kan zaken behapbaar maken en het kan zorgen voor meer verkopen. Uiteindelijk blijft het wel gaan om hetzelfde product. Onze gevoeligheid voor vorm heeft ook een nadeel: een inhoudelijk matige lezing zou het zomaar eens kunnen winnen van een inhoudelijk goede lezing in een slechte vorm…

https://firefly.online/showroom-verlichting/