OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Het kopen van siergrassen

Een mooie onderhoudsvrije tuin is gemakkelijk

Er zijn tegenwoordig veel mensen die, als ze een huis met een tuin kopen er een onderhoudsvrije tuin van willen maken. De meeste werken tegenwoordig en als ze dan ’s avonds thuiskomen, willen ze niet in de tuin werken, maar ervan genieten. Dat is mogelijk. U zou de tuin helemaal aan kunnen laten straten, maar dat doet niet warm aan. Wanneer u alleen maar tegels heeft, moet u daar ook weer meerdere bloempotten op plaatsen om het geheel op te fleuren. Daarom kunt u beter een tuin hebben met planten die weinig onderhoud vergen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan siergrassen.

Siergrassen in uw tuin

Siergrassen hebben het voordeel dat ze weinig onderhoud vergen, maar toch het hele jaar decoratief zijn. U heeft een korte periode even niets aan de siergrassen en dat is de periode dat ze net gesnoeid zijn. Snoeien van siergrassen moet u doen bij de overgang van februari naar maart. Omdat ze echter snel groeien, kunt u er binnen no time weer van genieten. Omdat er veel keus is voor wat betreft de siergrassen, moet u zich goed voorbereiden welke soorten en kleuren u wilt hebben. Daarbij moet u ook weten wanneer ze gesnoeid moeten worden en wat voor grondsoort ze verlangen. Wanneer u de juiste heeft uitgekozen, kunt u lang genieten van uw tuin. Siergrassen kopen is niet eenvoudig door de enorme keus. Siergrassen kopen moet u doen bij een goede en vertrouwde tuinkwekerij.

De schutting van uw tuin

U wilt, wanneer u de tuin gaat aanleggen, niet alleen een onderhoudsvrije tuin hebben, maar ook privé tuin. Dat kan met een goede afscheiding. Daarvoor zou u een hedera schutting kunnen plaatsen. De hedera is een klimplant die snel groeit waardoor u in een korte tijd geen inkijk meer heeft.

De hedera schutting

Omdat een afscheiding van de tuin belangrijk is, moet u, wanneer u de hedera planten in de grond plaatst, zeker weten dat u goede planten heeft. Daarom is een goede tuinkwekerij erg belangrijk. Hedera is een harde groeier en is winterhard. De hedera moet ongeveer tweemaal per jaar gesnoeid worden. Wanneer u het snoeien goed bijhoudt, zal de haag harder groeien, maar kunt u hem ook zo onderhouden dat de haag smal blijft. Daardoor blijft er meer tuin over waarvan u kunt genieten. Bij een brede haag verliest u veel aan tuinruimte waar u niets aan heeft. Omdat de hedera winterhard is en geen blad verliest, heeft u het hele jaar door geen inkijk in uw tuin.

https://www.deplantenshop.nl/