OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijk

Hoe kun je het efficiëntste werken?

Iedereen wilt natuurlijk zoveel mogelijk werk doen binnen een zo’n kort mogelijk periode. Maar hoe doe je het eigenlijk? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Bureau

Op het moment dat je een kantoorbaan hebt, zorg er dan voor dat je bureau, waar je toch acht uur per dag aan zit, ook prettig is. Personaliseer je eigen bureau! Mocht het zo zijn dat je elke dag het kantoor moet verlaten met een leeg bureau, koop dan een doos zodat je daar alle spulletjes in kunt doen. Op die manier zit je veel prettiger te werken.

Planning

Op het moment dat je lekker achter je bureau zit, dan kan het werken beginnen. Een duidelijke planning helpt hier heel goed bij. Het helpt ook tegen stress aangezien je hierdoor precies weet wat je te wachten staat. Op het moment dat je de luxe hebt, om je opdrachten zelf in te plannen, doe dat dan ook. Heb je een slechte dag, doe dan de opdrachten waar je op dat moment de meeste voldoening uit kunt halen. Hierdoor ga je serieus efficiënter werken.

Rust

Alleen maar doorwerken heeft geen nut. Op het moment dat je geen momentje kunt afschakelen zul je alleen maar op een laag energie niveau door blijven werken. Volgens experts is de ’25 minuten werken, 5 minuten pauze’ regel het beste. Hierdoor kun je 25 minuten volle concentratie pakken en daarna eventjes afschakelen. Hierdoor behoudt je concentratie en zorg je ook voor routine in je werk. Natuurlijk heb je ook een grotere pauze, ga in die tijd echt leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan lunchen met je vrienden/ collega’s.

Kleinere tips

Natuurlijk zijn er ook wat kleinere, en dus makkelijkere tips om ervoor te zorgen dat je efficiënter te werk gaat. Trek bijvoorbeeld altijd kleding aan die je zelf fijn vindt, drink genoeg water en luister tijdens het werken (als het mag) naar muziek, hierdoor kun je soms je aandacht verleggen naar iets anders als je een beetje vast loopt.

Dit alles zal zorgen voor een betere workflow management. Heel veel succes ermee!

https://www.leanforms.com/workflow-management/