OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijk

Nog geen fan van boekhouden? Dit is de oplossing!

Heb je een hekel aan de boekhouding? Dan ben je zeker niet de enige. Toch zal het moeten gebeuren, dus is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een manier waarop het toch minder vervelend is. Dit kan bijvoorbeeld een boekhoudprogramma zijn. Zou jij hier wel wat meer over willen weten? Dan is het slim als je hieronder verder leest voor meer informatie. 

 

Een boekhoudprogramma

 

De naam verklapt al wat een boekhoudprogramma is. Het is een programma dat speciaal gemaakt is voor Zzp’ers om de boekhouding bij te houden. Inmiddels zijn er op de markt verschillende soorten boekhoudprogramma’s te vinden met allemaal hun eigen unieke functionaliteiten. 

 

Het belangrijkste voordeel van een boekhoudprogramma ZZP is dat je alle boekhouding op één plek hebt. Vroeger werd de boekhouding op papier gedaan en dit kon soms voor frustraties zorgen. Door een online boekhoudprogramma heb je dit probleem niet en kan je dus altijd jouw boekhouding bekijken als je daar behoefte aan hebt.

 

Een applicatie

 

Er is nog een ding wat boekhoudprogramma’s handig maakt. Het gaat dan om een speciale applicatie waar je heel veel dingen mee kan bijhouden. Het is ten eerste vaak mogelijk om foto’s te maken van bonnen. Als je bepaalde spullen hebt gekocht voor de onderneming, dan kan je daar vaak geld voor terugkrijgen. Door een applicatie kan je de bon gewoon weggooien als je een foto hebt gemaakt. 

 

Daarnaast is het mogelijk om de gereden kilometers voor bijvoorbeeld een klant bij te houden in de applicatie. Deze informatie kan vervolgens worden verwerkt in de boekhouding en dat is hartstikke handig. Verder is het ook nog eens mogelijk om de gewerkte uren voor een klant bij te houden. Dit kan allemaal op een telefoon en dus op één plek. Zo hoef je nooit meer twintig boekjes mee te nemen om alles bij te houden. 

 

Een boekhouder

 

Weet je wat nog handiger is aan een boekhoudprogramma? Dat je het kan combineren met een boekhouder. Dit betekent dat jij samen met de boekhouder toegang hebt tot de informatie op het boekhoudprogramma. De boekhouder zal dan in de gaten houden of de boekhouding goed wordt uitgevoerd en ingrijpen wanneer dat nodig is. 

 

Het is wel belangrijk dat je een goede klik hebt met de boekhouder Hilversum. Daardoor wordt het samenwerken een stuk makkelijker, want je zal in het begin wel afspraken moeten maken. Hierdoor weet iedereen wat voor taken hij of zij heeft. Daarnaast is die goede klik van belang, omdat er goed gecommuniceerd moet worden met elkaar. Als er echt geen klik is, zal je vaak ook minder goed communiceren en dat is niet handig bij zo iets belangrijks als de boekhouding.